FOTO "Reiz ikviena drona vietā būs skaists putns." Rīgā atklāj Ukrainas atbalsta kampaņu "Brīvības putni"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ukrainas atbalsta kampaņa "Brīvības putni"
Ukrainas atbalsta kampaņa "Brīvības putni" Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Trešdien, 20. martā, pie Rīgas Kongresu nama sabiedrībai tika prezentēta Ukrainas atbalsta kampaņa “Brīvības putni”, ko organizē Lietuvas sabiedriskā organizācija “Stiprūs Kartu” (“Stipri Kopā”) un Pakrojas muiža. Kampaņas mērķis ir uz Ukrainu nosūtīt pēc iespējas vairāk Lietuvā ražoto dronu “Strazds”.


Pasākuma laikā organizatori demonstrēja sūtīšanai uz Ukrainu paredzēto dronu īpašības un tehniskās iespējas, kā arī prezentēja jau gatavus, Latvijas slavenību veidotus putnu būrus. Droni Ukrainas kareivjiem tiks nopirkti par līdzekļiem, kas gūti, pārdodot šos putnu būrus izsolē. Pasākumu vadīja populārais aktieris Andris Bulis.

Kampaņa “Brīvības putni” veidota, lai, atbalstot Ukrainu, vienotu visu Latviju un Lietuvu - no pazīstamiem cilvēkiem līdz skolēniem.

Akcijas ietvaros tiks izveidoti simtiem putnu būru, kurus apgleznos slaveni cilvēki, mākslinieki, organizācijas, skolu un bērnudārzu audzēkņi. Visus putnu būrus varēs iegādāties izsolē akcijas mājaslapā, kā arī aplūkot tos dzīvē iespaidīgā izstādē Pakrojas muižā.

Latvijā akciju ar savu piedalīšanos jau atbalstījušas daudzas sabiedrībā pazīstamas personas: Andrejs Osokins, Andris Bulis, “Dagamba”, Egils Melnbārdis, Evija Krūze, Evilena Protektore, futbola klubs RFS, Gundars Grasbergs, Indra Burkovska, Jānis Ikaunieks, Katrīna Gupalo, Lauris Reiniks, Lelde Dreimane, “Mazais princis”, Māris Verpakovskis, Mārtiņš Sirmais, Olga Rajecka, Rēzija Kalniņa, Samanta Tīna, “Sudden Lights”, Ukrainas basketbola izlase “Prometey”, Valdis Valters, 3x3 basketbola olimpiskā komanda un citi.

Šo cilvēku veidotus putnu būrus jau tagad var iegādāties akcijas “Brīvības putni” mājaslapā.

Savukārt Lietuvā akcija jau rit pilnā sparā. Pagājušajā nedēļā par iespaidīgu naudas summu - 15 tūkstošiem eiro - tika pārdots unikāls putnu būris, ko veidojis Aurims Valujavičus (trešais cilvēks pasaulē, kurš ar airu laivu šķērsojis Atlantijas okeānu). Par šo naudu organizatori varēs iegādāties 30 dronus, ko nosūtīt uz Ukrainu. Mazie bezpilota lidaparāti ir kļuvuši par ļoti svarīgu instrumentu Ukrainā. Tos Ukrainas karavīri izmanto dažādiem mērķiem: izlūkošanai, sakariem utt.

"Mūsu zemē atgriežas pavasaris: krāsas, gaisma un pirmie putni – strazdi. Atzīmējot šo prieka laiku, varam palīdzēt arī tuvākajiem kaimiņiem atjaunot metaforisko miera avotu.

Aicinām ikvienu pievienoties: veidot putnu būrus, krāsot tos un, piedaloties izsolē, sniegt finansiālu ieguldījumu ļoti nozīmīgā misijā. Dāvāsim putniem, kas atgriežas, mājas, un Ukrainas karavīriem - spārnus!” - aicina akcijas organizatori.

Andris Bulis: “Strazdi atgriežas, un man tie asociējas ar skaistu bērnību, kad taisījām būrīšus un gaidījām tos. Tūkstošiem bērnību Ukrainā ir atņemtas vai iznīcinātas. Arī šis pavasaris ir tikai cerība, ka skaistā bērnība atgriezīsies, bet tā nebūs… dienu no dienas atgriežas “nāves putni”.

Mums ar šo akciju ir iespēja palīdzēt sargāt Ukrainas debesis. Un es ticu, ka reiz ikviena drona vietā būs skaists putns.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu