Leģendārā grupa "Credo" ierakstījusi jaunu dziesmu un gatavojas koncerttūrei

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Lielajā dzintarā" izskanējuši divi grupas "Credo" 45 gadu jubilejas koncerti
"Lielajā dzintarā" izskanējuši divi grupas "Credo" 45 gadu jubilejas koncerti Foto: Kārlis Volkovskis

Grupa "Credo" no 18.maija dosies koncerttūrē "Lido!", kas būs veltīta grupas 50 gadu jubilejai un norisināsies Latvijas pilsētu brīvdabas estrādēs un koncertzālēs, informēja producents Dāvis Vidiņš.

Atzīmējot grupas 50 gadu jubileju, "Credo" pirms neilga laika ierakstīja dziesmu "Mēs svinam" ar Guntara Rača tekstu, Gunta Veita mūziku, kurai tapis arī videoklips.

Koncertos skanēs grupas visu laiku populārākās dziesmas un arī jaunāki skaņdarbi - "Meitene ar kallu ziediem", "Disnejlenda", "Neko nevar skaidri zināt", "Tur aiz mākoņiem ir saule", "Ziņģe par bailēm", "Lai!", "Kad nekas nav palicis tevī" un citas.

Koncerttūrē piedalīsies gan grupas pamatsastāvs - Guntis Veits (balss, ģitāra), Armands Alksnis (ģitāra), Aivars Vīksna (basģitāra) un Gundars Lintiņš (sitaminstrumenti), gan īpašie viesi - aktrise Lelde Dreimane un dziedātājas Sandija Vīgante, Liene Šomase un Aija Andrejeva, gan grupas bijušais dalībnieks Valdis Skujiņš un citi. Grupas skanējumu papildinās dziedātājas Inta Gudovska un Olga Stare no grupas "Oranžās".

Trijos grupas jubilejas koncertos ar īpašu programmu piedalīsies Liepājas Kamerorķestris - 18.maijā Jelgavas brīvdabas koncertzālē "Mītava" Pasta salā, 25.maijā Liepājas koncertdārzā "Pūt, vējiņi!" un 1.augustā Dzintaru koncertzālē.

Par godu grupas jubilejai klajā nācis arī albums, kurā apkopotas populārākās dziesmas no "Credo" repertuāra. To varēs iegādāties tikai koncertu norises vietās, tāpat pēc koncertiem būs iespēja saņemt mūziķu autogrāfus un kopā ar viņiem nofotografēties.

Grupas pirmsākumi meklējami 1974.gada beigās, kad skolasbiedri - no "Līviem" aizgājušais basģitārists Skujiņš, Verners Bokums, Gina Burkēvice, kā arī Aivars Liepiņš un Valērijs Kosmiņins uzsāka kopīgus mēģinājumus. Nedaudz vēlāk grupa kļuva par Liepājas kokapstrādes kombināta "Baltija" vokāli instrumentālo ansambli un zem šī nosaukuma darbojās līdz 1979.gadam, kad oficiāli tika apstiprināts nosaukums "Credo".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu