Latvijas mūzikas topā valda izteikti līderi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram/grupaolas

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. 13. nedēļas rezultāti radiostaciju topā ir stabili, savukārt straumēšanas topā jūtamas koncertu sajūtas.

Staumēšanas tops

Interneta vietnēs straumētāko pašmāju singlu top 10 līderos vēl joprojām ir apvienība “Olas” ar savu aktuālo hitu “Nārnija”, kurā piedalās viesi - dziedātāja Esmeralda un producents heywhosthatkid. Dziesma šobrīd piedzīvo tik milzīgu aktualitāti, ka ir pirmajā vietā arī lielajā Latvijas straumēšanas top 20, apsteidzot vairāku nedēļu līderus Kanjē Vestu un Ty Dolla $ign. Savukārt “Olu” pagājušās vasaras hits “Dzīvot kaifs” šajā reizē ir sestais.

Foto: publicitātes

Jautāts par apvienības “Olas” hitu formulu, tās dalībnieks Žanis Pavlovskis atbild:

“Godīgi sakot, mums nav nekādas “hitu formulas”, jo mums ir arī dziesmas, kas topus nesasniedz. Mēs cenšamies nestāvēt uz vietas, nelikt sevi rāmjos un eksperimentēt ar savu mūziku. Šobrīd īpaši jūtam tādu kā “otro jaunību”, ļoti izbaudām darbu studijā un paši fanojam par to, kas mums sanāk. Esam ļoti pateicīgi visiem, kas klausās mūs, un gaidām visus mūsu lielkoncertos 12. aprīlī un 7. jūnijā!”

Pašmāju singlu straumēšanas topa otrajā vietā ir “Singapūras Satīns” ar “Degvielu”, bet trešie - Patrisha un Fiņķis ar “Raķešu zinātni”. Jāpiemin, ka šajā nedēļā “Singapūras Satīns” topā ir ar četrām dziesmām. Grupai 28. un 29. martā bija divi izpārdoti koncerti Palladium koncertzālē, un domājams, ka šo koncertu atskaņas jutīsim vēl nākamās nedēļas topā.

Lielajā straumēšanas top 20 otrajā vietā ir Artemas ar hitu “i like the way you kiss me”, kas šobrīd ir aktuāls hits vietnē “TikTok”. Trešajā vietā pēc septiņu nedēļu dominēšanas noslīdējuši Kanjē Vests un Ty Dolla $ign ar dziesmu “Carnival”. Top20 ir trīs jaunas dziesmas no Metro Boomin un Future sadarbības albuma “We Don’t Trust You”.

Radiostaciju tops

Lielajā radiostaciju topā 13. nedēļā līderu trijnieks ir palicis nemainīgs - visspēlētākais ir Kelvina Harisa un Rag'n'Bone Man singls “Lovers In A Past Life”. Viņiem seko Bensons Būns ar dziesmu “Beautiful Things”, bet trešā spēlētākā ir Dua Lipa ar “Training Season”.

Foto: publicitātes

No pašmāju mūzikas visvairāk spēlētākais ir grupas “Instrumenti” singls “Man patīk” - lielajā topā tas ir devītajā vietā. Labi veicas arī Chris Noah ar “Nomodā” - latviešu singlu topā tas ir otrais, Latvijas top 20 ieņem desmito vietu. Trešā ir Emīlija ar “Noticēt sev”, dziesma lielajā topā ir 17. vietā. Top 20 noslēdz Zebrene ar “Pazūd pulss” - šis singls radiostaciju programmās rotē jau astoto nedēļu.

Drīzumā gaidāms

Marta noslēgumā albumu “En Prise” izdeva reperis Wiesulis un producents sangvn - ņemot vērā šobrīd pieejamos straumēšanas datus, nākamās nedēļas topā mēs varam gaidīt jaunumus. 29. martā albumu “Cowboy Carter” izdeva arī popa karaliene Bejonse, pārsteidzot klausītājus un kritiķus ar savu pieeju kantrī žanram un arī citu žanru krustošanai - vienā no dziesmām ir integrēts fragments no itāliešu operas ārijas. Albuma singls “Texas hold 'em” jau bija ierotējis Latvijas topos - būs interesanti uzzināt, kura no albuma dziesmām Latvijas klausītājiem būs patikusi vislabāk nākamā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu