Grupu "Tautumeitas" pamet viena dalībniece (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Grupa "Tautumeitas" pēc "Muzikālā banka 2022" fināla Daugavpils Olimpiskajā centrā.
Grupa "Tautumeitas" pēc "Muzikālā banka 2022" fināla Daugavpils Olimpiskajā centrā. Foto: Ivars Soikāns /LETA

Etno-pop mūzikas grupas “Tautumeitas” sastāvā notikušas izmaiņas - apvienību pametusi viena no dalībniecēm. 

"Mīļie "Tautumeitu" draugi un atbalstītāji! Šeit jūs mīlošā un pateicīgā Ilona. Vēlos jums darīt zināmu par lielām pārmaiņām savā radošajā dzīvē un, līdz ar tām, jauna ceļa sākumu.

Man ir tas gods no šī gada sākuma tikt uzņemtai vienā no Eiropas labākajiem profesionālajiem koriem - Latvijas Radio korī.

Tam pieteicos, jo šajā dzīves posmā manas galvenās prioritātes ir stabilitāte, rūpes par ģimeni un nākotni, kā arī vilina iespēja izmantot savu dziedātājas potenciālu arī akadēmiskās mūzikas žanros. Tas ir arī bijis mans agrīno studiju laika sapnis, kad apguvu mūzikas pedagoģiju un diriģēšanu.

Tāpēc ar lielu mīlestību un skaistām atmiņām noslēdzu savu iepriekšējo dzīves nodaļu “Tautumeitās”, kas ilga deviņus patiesi aizraujošus gadus.

Jau no pirmās dienas esmu bijusi kopā ar meitenēm, tāpēc vienmēr sirdī jutīšos “Tautumeita”! Protams, ka man pietrūks mūsu neatkārtojamā balsu saskaņa, kopīgās dziesmas, jautrie izbraucieni, kā arī publikas siltais atbalsts, taču mīlēšu viņas (un arī pārējos grupas dalībniekus) līdz mūža galam, sekošu līdzi un priecāšos par viņu panākumiem, kā arī būšu gatava kādreiz vajadzības gadījumā izlīdzēt un atkal uzlikt galvā kroni," teikts Ilonas Dzērves ierakstā, kas publicēts "Tautumeitu" oficiālajā "Facebook" kontā. 

Kā zināms, grupa izveidojās 2015. gadā un savā mūzikā izmanto latviešu tautasdziesmu melodijas un tekstus, veido spēcīgas harmonijas un sakausē tās ar mūsdienīgiem bītiem un skaņām, veidojot maģisku un spēcīgu jaunu latvisko skanējumu. 

Pērn "Tautumeitas" uzstājās prestižajā Glastonberijas festivālā. 

Kā liecina grupas mājaslapa, tajā iepriekš darbojās sešas dalībnieces, bet nu - Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Laura Līcīte un Gabriēla Zvaigznīte

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu