FOTO Ar muzikālu lidojumu Cēsīs aizvadīts pirmais Kristapa Krievkalna jubilejas koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Komponists Kristaps Krievkalns.
Komponists Kristaps Krievkalns. Foto: Anete Rudmieze

Svētdienas, 7. aprīļa, pievakarē Vidzemes koncertzālē “Cēsis” komponists Kristaps Krievkalns kopā ar mūzikas draugiem un līdzgaitniekiem sirsnīgā gaisotnē atklāja savu 50 gadu jubilejas koncertu tūri.

Koncerta pirmajā daļā skanēja kormūzikas cikls "Krastā saviļņots", ko komponists veltījis korim "Anima". Savukārt koncerta otrajā daļā – “Istabā pie melomāna” – Kristaps veda klausītājus cauri atmiņu stāstiem un kopīgiem muzikāliem piedzīvojumiem kopā ar saviem skatuves kolēģiem Ievu Kerēvicu, Gintu Krievkalnu, Normundu Rutuli, Mārtiņu Kanteru un citiem.

Kormūzikas cikls pirmo reizi izskanēja 2021. gadā Saulkrastu pludmalē, bet gadu vēlāk tas tika atskaņots XV Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos Minesotā, ASV. "Krastā saviļņots" dzejas autors ir Kārlis Kazāks. Ar šo darbu komponists Kristaps Krievkalns pieteica sevi kormūzikas oriģinālkompozīcijā, savukārt Kārlis Kazāks dzeju kormūzikas ciklam radīja pirmo reizi.

Priekšnesuma jaudu paspilgtināja mākslinieka Mareka Gurecka radītā dzīvā audekla glezna, kas rotāja mākslinieku tērpus, horeogrāfes Ingas Krasovskas veidotā skatuves kustība, kā arī Egīla Kupča gaismu un video projekcijas.

Savā pieredzē pēc aizvadītā koncerta dalās pats jubilārs Kristaps Krievkalns: "Jāatzīst, ka ar saviem muzikālajiem draugiem tik kuplā skaitā, turklāt vienlaicīgi, uz skatuves mēdzam būt ļoti reti. Tas ir īpaši jaudīgi gan enerģijas, gan muzikālā lidojuma ziņā, tāpēc ļoti gaidīšu uz atlikušajiem diviem koncertiem Rēzeknē un Rīgā, lai kopīgi piedzīvotu vienreizēju siltas kopā būšanas un muzikālā brīnuma klātbūtni.”

Šis bija pirmais no trim Kristapa Krievkalna jubilejas lielkoncertiem. Nākamais komponista jubilejai veltītais koncerts notiks sestdien, 20. aprīlī, Latgales vēstniecībā "Gors", bet tūri noslēgs lielkoncerts VEF Kultūras pilī tieši Kristapa Krievkalna jubilejā – 17. maijā. Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu