RTU tautas deju ansamblis “Vektors” ar vērienu atzīmēs 65 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Tautas deju ansamblis "Vektors" videoklipa uzņemšanā 2019. gadā.
Tautas deju ansamblis "Vektors" videoklipa uzņemšanā 2019. gadā. Foto: publicitātes

Šajā jubilejas reizē “Vektors” ir nolēmis gan realizēt jaunu un nebijušu deju uzvedumu, gan dāvināt skatītājiem krāšņu lielkoncertu ar iemīļotām un sen zināmām dejām.

Piektdien, 12.aprīlī, Ķīpsalas izstāžu zālē tiks izdejots vērienīgs deju uzvedums dzīvā orķestra pavadījumā “Aiz ko garš pavasar’s?”. Mākslinieciskā vadītāja un horeogrāfe – Dagmāra Bārbale, režisors un scenogrāfs Reinis Suhanovs, komponists Mārtiņš Miļevskis, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš. Speciāli izrādei šūti tērpi un veidotas oriģinālas horeogrāfijas kuplinās “Straumēnu” sētas priekus, nebēdnības un likstas.

Uzvedumam par godu nule izdots arī mūzikas albums, kura tapšanā piedalījusies bungu un dūdu grupa "Auļi", "MM Orķestris" Mārtiņa Miļevska pavadībā kopā ar solistiem Beāti Zviedri, Ievu Sutugovu, Zani Dombrovsku, Edgaru Kārkli un Ernestu Medeni (visi mākslinieki piedalīsies arī uzveduma pirzmizrādē Ķīpsalas hallē).

Savukārt sestdien, 13. aprīlī, kopā ar deju ansambli “Daiļrade” un labākajiem Rīgas tautas deju ansambļiem – “Ačkups”, “Dancis”, “Gatve”, “Līgo”, “Teiksma”, “Rotaļa, “Zelta Sietiņš” un deju skolu “Dzirnas” tiks izdejots krāšņs “Vektora” 65 gadu jubilejas lielkoncerts.

Tajā būs skatāmas latviešu skatuviskās tautas dejas zelta fonda dejas, iemīļotas šo ansambļu horeogrāfu daiļrades un Dagmāras Bārbales horeogrāfijas. Koncertā vienlaicīgi uz speciāli veidotas, plašas un skaistas skatuves kopā sadancos vairāki ansambļi, ieraujot skatītāju īstā deju svētku sajūtā.

Vairāk informācijas deju ansambļa "Vektors" tīmekļa vietnē un ansambļa sociālo tīklu kontos.

Pasākumus rīko biedrība “Vektors” ar Rīgas Tehniskās universitātes un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu