“Melo-M” aicina čellistus no visas Latvijas pievienoties vairāk nekā 100 mūziķu mega orķestrim

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

9. jūlijā Mežaparka Lielajā estrādē muzicēs “Melo-M mega orķestris”, kurā vienkopus uzstāsies vairāk nekā 100 čellisti no visas Latvijas. Čellu trio aicina ikvienu čellistu piedalīties šajā vērienīgajā koncertā, lai kopīgi radītu grandiozu čellu orķestra skanējumu un piedāvātu klausītājiem muzikāli krāsainu koncertprogrammu.

“Melo-M mega orķestra” izpildījumā gaidāmi labi zināmu un iemīļotu skaņdarbu atskaņojumi, kas popularitāti ieguvuši visā pasaulē, kā arī komponista Kārļa Auzāna oriģinālskaņdarbi, kas īpaši radīti šim koncertam vairāk nekā 100 čelliem un perkusijām.

“Melo-M mega orķestra” koncerti ir jau iesakņojusies tradīcija kopš 2015. gada, tos gaida gan skatītāji, gan paši mūziķi. Čellu orķestra dalībnieku skaits ir dubultojies kopš pirmā mega orķestra koncerta – no aptuveni 50 čellistiem tas jau ir izaudzis līdz 96 čellistiem un šogad, jau piektajā koncertā, plānots vēl lielāks čellistu skaits.

Foto: Publicitātes foto

Orķestra sastāvā muzicēs dažādas mūziķu paaudzes – gan bērni un jaunieši, kuri šobrīd apgūst čella spēli, gan studenti, profesionāli mūziķi un seniori, kuriem atkal būs iespēja atgriezties uz skatuves. Koncerts un čellistu kopā sanākšana ir ne vien skaists muzikāls notikums skatītājiem un mūziķiem, bet arī liela motivācija un iedvesma turpināt vai sākt čella spēli, īpaši jauniešiem.

Foto: Publicitātes foto

“Ir liels gandarījums par iespēju muzicēt tik lielā čellistu sastāvā un, protams, priecēt un pārsteigt koncerta klausītājus ar tik grandiozu un unikālu čellu skanējumu,”

min čellists Kārlis Auzāns.

Foto: Publicitātes foto

Tik vērienīga čellistu apvienošanās uz vienas skatuves ir unikāls notikums ne vien Latvijā, bet arī visā pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu