FOTO "Liepāja 2027" projektu konkursā atbalstu saņem pieci projekti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto/Liepāja 2027

Nodibinājuma "Liepāja 2027" rīkotajā projektu konkursā par Eiropas dienas aktivitāšu rīkošanu kopumā atbalstu saņems pieci projekti – trīs Liepājā un pa vienam Kuldīgas un Dienvidkurzemes novados.

Liepājas kā vienas no Eiropas kultūras galvaspilsētām 2027. gadā projektā kopā piedalās Liepājas valstspilsēta, Dienvidkurzemes un Kuldīgas novads.

Foto: Liepāja 2027

Lai ar dažādu kultūras notikumu palīdzību veicinātu sabiedrības iesaisti, marta sākumā Liepāja 2027 izsludināja projektu konkursu.

Kopējais projektu konkursā pieejamais finansējums bija 10 135 eiro. Viena projekta atbalstam varēja saņemt simboliski izvēlētu summu: 2027 eiro.

Pirmajā projektu konkursa kārtā ekspertu komisija izvēlējās atbilstošākos no kopumā 19 iesniegtajiem projektiem virzīšanai uz otro kārtu. Otrajā kārtā tika 17 projekti un projektu pieteicēji klātienē prezentēja savas idejas un notika iedzīvotāju balsojums. Sapulces notika hibrīdformātā – tajās varēja piedalīties gan klātienē, gan attālināti tiešsaistes platformā “Zoom”. Šajās iedzīvotāju sapulcēs kopumā piedalījās vairāk nekā 500 cilvēki.

Balsošana par Kuldīgas novadā iesniegtajiem projektiem notika trešdien, 3. aprīlī, par Dienvidkurzemes novadā iesniegtajiem projektiem – ceturtdien, 4. aprīlī un par Liepājā iesniegtajiem projektiem balsot varēja otrdien, 9. aprīlī.

Dienvidkurzemē vislielāko iedzīvotāju atbalsu saņēma biedrības ”StrettaART” iesniegtais projekts “Eiropas atklājumi: orientēšanās spēle un akustiskās mūzikas koncerts Aizputē” – spēles dalībnieki varēs sacensties, veicot radošus uzdevumus, un noslēgumā uz ugunskura kopīgi gatavot zupu un baudīt Aleksa Zariņa (ģitāra) un tenora Jura Jopes koncertu.

Juris Jope. 
Juris Jope. Foto: Publicitātes foto/Liepāja 2027

Kuldīgas novadā biedrība "Jautrie zābaciņi" aicinās uz Eiropas dienas svinībām "Ventas krastā vienoti dejā", kur būs iespēja labāk iepazīt un apgūt līnijdejas (pasākums notiks Rumbas pagasta Ventas ciemā).

Savukārt Liepājā notiks “Brainstorm/verbatim teātra izrāde”, kuru izspēlēs Liepājas Dzintara vidusskolas teātra jaunieši, kas paši arī ir izrādes līdzautori un, izmantojot lietišķā teātra principus, tajā runās par pusaudžu attīstību.

Biedrības “Libau Active” aicinās uz Karostu, kur notiks aktīva kultūras objektu meklēšana kopā ar gidu, tādējādi apvienojot aktīvo atpūtu ar kultūras objektu iepazīšanu.

Visbeidzot, biedrības “Radi Vidi Pats” projekts “Eiropa un es” paredz plašu aktivitāšu klāstu (koncerti, viktorīna, lekcija un citi), kā arī kopīgu velobraucienu, kas savienos abas šī projekta norises vietas – Zaļās Birzs bibliotēku un Valtera bibliotēku.

Dalība šajos pasākumos ir bez maksas, un tie tiks realizēti 9.maijā. Plašāka informācija par to norisi vēl sekos.

Liepāja 2027 sabiedrības līdzdalības speciāliste Maija Jankovska.
Liepāja 2027 sabiedrības līdzdalības speciāliste Maija Jankovska. Foto: Publicitātes foto/Liepāja 2027

Vērtē Liepāja 2027 sabiedrības līdzdalības speciāliste Maija Jankovska:

“Liels gandarījums par cilvēku atsaucību un ieinteresētību. Pirmo reizi izmēģinājām, ka paši iedzīvotāji ar savu iesaisti un balsošanu var noteikt uzvarētājus. Šis bija viens no pirmajiem soļiem, kā jau ar praktisku darbošanos sākam apzināt un iesaistīt aktīvākās apkaimes, organizācijas un iedzīvotājus Eiropas kultūras galvaspilsētas projekta realizācijā.”

Paralēli pieciem notikumiem, kuri saņēmuši atbalstu izsludinātajā projektu konkursā, 9. maijā paredzētas vēl arī citas Liepāja 2027 organizētas radošas aktivitātes Eiropas dienas atzīmēšanai. Plkst. 18.00 radošās "(ne)miera zemes" teritorijā (Liepājas apkaimēs, Dienvidkurzemes un Kuldīgas novada pilsētās un pagastos) tiks uzvilktas buras, kas kalpos kā simbols kopīgi sāktajam ceļam uz 2027. gadu – Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Buru noformēšanā varēs piedalīties jebkurš iedzīvotājs, lai kopīgi radītu savai apkaimei, pagastam, pilsētai unikālu un šīs vietas īpašo raksturu izceļošu buras noformējumu.

Savukārt vairākos Liepājas skatlogos 9. maijā tiks atklāta mākslas darbu izstāde, kurā būs redzamas radošo personu interpretācijas par tēmu “(ne)miers”. Plašāka informācija par buru uzvilkšanu un izstādi vēl sekos.

Foto: Publicitātes foto/Liepāja 2027

Projektu konkurss tiek realizēts ar Liepājas valstspilsētas pašvaldības, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Eiropas Savienības programmas “Radošā Eiropa” projekta “CreArt 3.0 #STRINGING_TOGETHER” līdzfinansējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu