7 unikālas dīvainības, kas jāņem vērā, atpūšoties Serbijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Serbija ar savu bagāto vēsturi, dinamisko kultūru un ārkārtīgi lielo viesmīlību piedāvā ceļotājiem patiesi unikālu pieredzi. No dzīvīgajām Belgradas ielām līdz rāmajiem laukiem Serbija ir kontrastu un pārsteigumu zeme. Lai patiesi izbaudītu serbu atmosfēru, lūk, septiņas nacionālās dīvainības, kas jāņem vērā.

Rakijas rituāli

Rakija, spēcīgais augļu brendijs, ir neatņemama serbu kultūras sastāvdaļa. Ierodoties Serbijā, izbaudiet šo tradicionālo dzērienu ar vietējiem iedzīvotājiem. Nebrīnieties, ja jums tiek piedāvāta rakija kā viesmīlības zīme, - atteikšanās tiek uzskatīta par nepieklājīgu! Tikai atceraties, rakija ir visai stiprs dzēriens...

Kafijas kultūra

Serbija savu kafiju uztver nopietni. Tā vietā, lai ātri izdzertu tasi, iekārtojieties nesteidzīgai kafijas baudīšanai. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties turku stila kafiju, espresso vai putojošu macchiato, veltiet laiku, lai izbaudītu garšas un iesaistītos dzīvās sarunās ar draugiem vai vietējiem iedzīvotājiem kādā no Belgradas daudzajām kafejnīcām.

Slavas svētki

Slava ir unikāla serbu tradīcija, kas ietver ģimenes patrona svinēšanu ar mielastu, rituāliem un pulcēšanos. Ja jums ir iespēja pievienoties Slavas svētkiem, izmantojiet paražas un nobaudiet gardos mājās gatavotos ēdienus un vīnu. Tā ir iespēja izjust serbu viesmīlību vislabākajā veidā. 

Serbijā tiek svinēti vairāk nekā 200 Slavu, un, lai arī tradicionāli tās tiek svinētas ziemas periodā, svētki tiek rīkoti arī, piemēram, maijā.

Roku žesti

Serbi ir pazīstami ar izteiksmīgo žestikulāciju, kas bieži pavada sarunas. No smalkiem galvas mājieniem un kratīšanas līdz vairāk animētiem žestiem, neverbālajai komunikācijai ir nozīmīga loma serbu mijiedarbībā. Izmantojiet šo serbu komunikācijas aspektu un nebaidieties izmantot rokas, lai izteiktu sevi.

Belgradas naktsdzīve

Belgrada lepojas ar leģendāru naktsdzīvi, kas konkurē ar dažām Eiropas lielākajām ballīšu galvaspilsētām. Izbaudiet serbu tieksmi palikt ilgi nomodā un iegremdējieties Belgradas bāru, klubu un Donavas upes krasta pasākumu rosīgajā atmosfērā. Neatkarīgi no tā, vai jums patīk elektroniskā mūzika, dzīvās grupas vai mājīgi vīna bāri, ikviens atradīs kaut ko, ko baudīt līdz pat rīta gaiļiem.

Ikdienas apģērba kods

Serbiem ir nepiespiesta attieksme pret modi, it īpaši ārpus formālas vides. Ievērojiet ikdienišķo apģērba kodu un izvēlieties ērtu apģērbu, izpētot pilsētu vai baudot maltīti vietējā restorānā. Nebrīnieties, redzot vietējos iedzīvotājus džinsos un kedās pat izsmalcinātās iestādēs, - tas viss ir daļa no Serbijas vienkāršā un pieticīgā šarma.

Dzīves tempa pieņemšana

Serbijā dzīve rit lēnāk, un tur lielāks uzsvars tiek likts uz pašreizējā brīža baudīšanu. Pieņemiet nepiespiesto attieksmi pret laiku un atļaujieties piebremzēt, novērtēt detaļas. Neatkarīgi no tā, vai malkojat kafiju upes krastā vai nesteidzīgi pastaigājaties pa Novisadas ielām, izbaudiet šo serbu dzīvesveidu.

Lidojumus skatīt šeit!

Raksts tapis sadarbībā ar airBaltic.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu