10 "instagramīgākās" vietas Slovēnijā: no Bledas ezera līdz Postojnas alām

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Slovēniju var uzskatīt par vienu no gleznainākajām vietām Eiropā, kas lepojas ar daudziem dabas brīnumiem, burvīgām pilsētām un vēsturiskiem objektiem. Un, protams, kā gan mūsdienās bez skaistām fotogrāfijām? No pasaku pilīm līdz smaragda zaļajiem ezeriem, šeit ir 10 populāri galamērķi, ar ko pieskaistināt savu "Instagram" joslu.

Bledas ezers

Foto: Shutterstock

Jā, nosaukums varbūt ir divdomīgs, bet... Bledas ezers, iespējams, ir Slovēnijas slavenākā un fotogēniskākā vieta ar savu ikonisko baznīcas salu un viduslaiku pili, kas atrodas klints virsotnē, kā arī kristāldzidro ūdeni, ko ieskauj zaļojoši meži.

Škocjanas alas

Foto: Shutterstock

No virszemes uz pazemi! Dodies elpu aizraujošā pazemes pasaulē Škocjanas alās - kas iekļautas UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā un ir slavenas ar plašajiem kambariem, pazemes upēm un dramatiskajiem klinšu veidojumiem.

Ļubļanas vecpilsēta

Foto: Unsplash

Ļubļanas vecpilsētas ieliņas un laukumi priecē ar krāsainām fasādēm, vēsturisko arhitektūru un mīlīgajām kafejnīcām, kas tā vien gaida, lai iemūžinātu tās! 

Predjamas pils

Foto: Unsplash

Predjamas pils ir viduslaiku šedevrs, kas izstaro noslēpumu un intrigu, piedāvājot daudz iespēju valdzinošu fotoattēlu uzņemšanai. Tai ir ne vien unikāla atrašanās vieta, bet zem tās slēpjas varena alu sistēma! 

Bohinjas ezers

Foto: Shutterstock

Bohinjas ezers ir lieliska vieta, kur sajust dabas varenību un aizmukt no cilvēku pūļa. Tas atrodas Triglavas nacionālajā parkā, un to ieskauj augsti kalni un lekni meži, padarot to par īstu fotogrāfu paradīzi.

Piranas vecpilsēta

Foto: Shutterstock

Aizceļojiet pagātnē, klejojot pa šaurajām Piranas vecpilsētas bruģētajām ieliņām, kur venēciešu stila arhitektūra un Adrijas jūras panorāmas skati sniedz bezgalīgas fotografēšanas iespējas.

Vintgara aiza

Foto: Unsplash

Sekojiet koka celiņiem, kas vijas cauri elpu aizraujošajai Vintgara aizai, kur tirkīzzili ūdeņi plūst cauri milzīgajām kaļķakmens klintīm, radot satriecošu dabas skatu!

Jasnas ezers

Foto: Shutterstock

Jā, Slovēnija ir bagātīga ezeru zeme. Un arī  Jūlija Alpu augsto virsotņu ieskautais Jasnas ezers piedāvā gleznainu vidi, lai tvertu kalnu atspulgus tā kristāldzidrajos ūdeņos.

Velika Planina

Foto: Unsplash

Velika Planina jeb Lielā ganību plakankalne pārsteidz ar tradicionālajām ganu būdiņām, kas pazīstamas kā "kočas". Plašie kalnu skati un būdiņu lauku šarms nodrošina "Instagram" cienīgus mirkļus ik uz soļa.

Postojnas ala

Foto: Shutterstock

Postojnas alas ir vienas no pasaulē lielākajām alu sistēmām, kas ir "Instagram" vērta apskates vieta. 

Ņem vērā!

"Zelta stundas": Slovēnijas satriecošās ainavas pavērsies pavisam citā, vēl iespaidīgākā skatā, ja iemūžināsi fotoattēlus saullēkta un saulrieta "zelta stundās", iegūstot maigu, siltu apgaismojumu.

Unikālas perspektīvas: eksperimentējiet ar dažādiem leņķiem un kompozīcijām, lai tvertu katras vietas būtību no jaunas un unikālas perspektīvas.

Vietējā garša: neaizmirstiet savā "Instagram" joslā iekļaut ieskatu Slovēnijas bagātajā kultūrā, virtuvē un tradīcijās, lai pievienotu tai autentiskumu.

Neatkarīgi no tā, vai pētāt pasaku pilis, klejojat pa burvīgām vecpilsētām vai iegrimstat dabas brīnumos, Slovēnija piedāvā bezgalīgas iespējas iemūžināt neaizmirstamus mirkļus, kas noteikti priecēs pašu un savus "Instagram" sekotājus!

Lidojums skatīt šeit!

Raksts tapis sadarbībā ar airBaltic.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu