Stricka villā ar izrādi “Kjogenstāsti" viesosies Jelgavas Studentu teātris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jelgavas Studentu teātra aktieri pēc izrādes "Kjogenstāsti" nospēlēšanas Stokholmā
Jelgavas Studentu teātra aktieri pēc izrādes "Kjogenstāsti" nospēlēšanas Stokholmā Foto: Publicitātes foto

“Kjogen” ir japāņu viduslaiku komēdijas žanrs, kurā īsos stāstos var iepazīt cilvēku un tā ieradumus. Par ko gan smējās Senajā Japānā? Īsās farsa epizodēs – stāstos jeb anekdotēs varēsim to ieraudzīt un, kā saka japāņu kultūras zinātājs Uģis Nastevičs, "ikkatrā no tiem ir kas pārlaicīgs un tādēļ piedzīvojams arī mūslaikos".

Izrāde tapusi 2018. gadā kā Tartu Universitātes režisora Kaleva Kudu un Jelgavas Studentu teātra režisores Astras Kacenas kopdarbs – jo Latvijas Simtgadē pirmo reizi latviešu valodā tika iztulkoti un iestudēti japāņu viduslaiku komēdijas “kjogen” teksti.

Foto: Publicitātes foto

Par gaidāmo izrādi stāsta K.K. fon Stricka villas vadītājs Mārtiņš Mielavs: ““Kjogenstāsti” ir viena no cilvēciskākajām izrādēm, kas pēdējā laikā redzēta Latvijas teātros. Īsās etīdes savā vienkāršībā un sirsnībā atspoguļo dzīvi visā tās krāšņumā un nejēdzībā vienlaicīgi. Nebaidoties banalitātes, varu teikt, ka gan izrāde, gan Astras Kacenas vadītais Jelgavas Studentu teātris ir mazi brīnumi Latvijas kultūras laukā.

Jelgavā sastaptais dzīvesprieks, asprātība un mīlestība pret savu lietu ir retas parādības mūsdienu pasaulē, tādēļ ar lielu prieku un pateicību gaidām “Kjogenstāstu” viesizrādi Stricka villā, pavasara vakarā. Jautrs bankets pēc izrādes garantēts.”

Foto: www.lbtu.lv

Latvijas Biozinātņu un Tehnoloģiju Universitātes (LBTU) Studentu teātris, kas pazīstams arī kā Jelgavas Studentu teātris, jau gadiem ir viens no Latvijas teātra mantojuma stūrakmeņiem. Tas ir ne tikai viens no četriem universitāšu teātriem Latvijā, bet arī visilgāk pastāvošais studentu teātris valstī.

Foto: www.lbtu.lv

Ar savu teātra māju un daudzveidīgajiem izrāžu formātiem, tai skaitā improvizācijas vakariem un iestudētajām izrādēm, tas ir kļuvis par universitātes kultūras un teātra pērli. Ar bagāto vēsturi un nepārtrauktu izaugsmi Jelgavas Studentu teātris turpina iedvesmot jaunus talantus un atstāt savus nospiedumus Latvijas teātra ainavā.

Izrāde norisināsies ceturtdien, 25. aprīlī, plkst. 20.00, ieeja pasākumā no 19:00. Norises vieta: K. K. fon Stricka villa, Aristīda Briāna iela 9, Rīga. Biļetes meklējamas pievienotajā saitē

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu