FOTO Osokina Brīvības festivālā Ukrainai aizvadīts koncerts “Ainava ar putniem”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Osokina Brīvības festivālā Ukrainai aizvadīts koncerts “Ainava ar putniem”
Osokina Brīvības festivālā Ukrainai aizvadīts koncerts “Ainava ar putniem” Foto: Jānis Škapars

Līdz 12. maijam latviešu, ukraiņu un citu valstu mākslinieki un dažādu jomu profesionāļi vienojas gadskārtējā Osokina Brīvības festivālā Ukrainai, lai kopīgi atbalstītu cilvēkus Ukrainā un Latvijā. Festivāla ietvaros trešdienas, 17. aprīļa vakarā Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā notika ukraiņu-latviešu mūziķu trio un pianista Andreja Osokina koncerts “Ainava ar putniem”.


Trio muzicē latviešu flautiste Liene Denisjuka-Straupe un ukraiņu mūziķi – pianiste Marija Bobrika un klarnetists Nazars Hižijs. Koncertam izvēlēts Pētera Vaska flautas solo skaņdarba nosaukums “Ainava ar putniem”, kurā putnam piešķirta brīvības simbola loma – tas, pārvarēdams smagu dabas katastrofu, rod sevī spēku pacelties un atgriezties debess plašumos.

Trio māksliniekiem ideja par ukraiņu un latviešu mūziķu koncertu sekoja kā turpinājums pirmajai sadarbības pieredzei 2022. gada Ziemassvētku laikā Parīzē kopā ar kori “Latve”. Tas bija ne tikai apliecinājums latviešu mūziķu solidaritātei ar Ukrainas mūziķiem, bet arī ziedojumu vākšanas projekts kara skartās Ukrainas atbalstam. Atbalsta sniegšana nav zaudējusi savu aktualitāti arī šobrīd.

Pianists un festivāla idejas autors Andrejs Osokins stāsta:

“Mūsu festivāls ir lieli svētki, jo mūzika vienmēr nes gaišu enerģiju – pat tad, ja brīžam asaras birst, to pavada gaišuma sajūta, tādēļ mēs ļoti gribam dalīties ar to, lai gaisma pasaulē uzvarētu un lai kādreiz pasaulē varētu dzīvot bez kara un genocīda. Katra festivāla pasākuma programmu esam rūpīgi plānojuši un lolojuši, lai tie būtu daudzveidīgi, krāšņi un iedvesmojoši.”

Osokina Brīvības festivāls Ukrainai turpināsies līdz pat 12. maijam, septiņos koncertos un dokumentālā kino un sarunu diskusiju dienā pulcējot gan Latvijā patvērumu radušos, gan speciāli uz festivālu uzaicinātus ukraiņu māksliniekus no Ukrainas, kā arī plaši pazīstamus latviešu un citu valstu māksliniekus un dažādu jomu profesionāļus.

Katra iegādātā biļete uz festivāla koncertiem sadarbībā ar Ziedot.lv un “Biļešu paradīzi” ir ziedojums Ukrainai un smagi slimu bērnu vecākiem Latvijā, tādēļ festivāla radošā komanda no sirds aicina ikvienu apmeklēt festivāla pasākumus, gūstot gan muzikālu baudījumu un brīnišķīgas emocijas, gan vienlaikus ziedojot festivāla labdarības mērķiem.

Plašāka informācija par festivāla labdarības mērķiem un sadarbībā ar Ziedot.lv īstenoto ziedojumu akciju “Osokina Brīvības festivāls Ukrainai un Latvijai” pieejami šeit, savukārt ar festivāla programmu var iepazīties tā tīmekļa vietnē. Biļetes uz koncertiem var iegādāties visās “Biļešu paradīzes” kasēs un arīdzan tīmeklī

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu