Suitu kultūrtelpa plašāk iesaistās UNESCO organizācijas tīklā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: www.suitunovads.lv

Suitu kultūrtelpa UNESCO Nemateriālā kultūras mantojuma (turpmāk – NKM) sarakstā ir iekļauta jau kopš 2009. gada. Tomēr biedrība "Suitu kultūras mantojums" vēlas UNESCO koordinētās aktivitātēs iesaistīties vēl vairāk, tāpēc 2023. gadā iesniedza pieteikumu dalībai UNESCO akreditētu nevalstisko organizāciju tīklā.

UNESCO Nemateriālā kultūras mantojuma Starpvaldību komitejas 18. sesijā, kas norisinājās aizvadītā gada decembrī Botsvānas republikā, Āfrikā, pieteikums tika pozitīvi novērtēts un biedrība tiek rekomendēta apstiprināšanai dalībai šajā tīklā.

Šobrīd Latvijā vēl tikai divām organizācijām ir šis statuss, kas suitiem dos iespēju vairāk iesaistīties gan UNESCO, gan arī citās starpvalstu aktivitātēs un popularizēt suitu kultūras mantojumu Latvijā un ārpus tās. Vairāk informācijas par NVO iespējām UNESCO tīklā šeit.

Rīdziniece, suitiete un Bārtas sieva Rīgas Latviešu biedrības namā 2018. gadā. 
Rīdziniece, suitiete un Bārtas sieva Rīgas Latviešu biedrības namā 2018. gadā. Foto: Publicitātes foto

Biedrība 2024. gadā strādā Eiropas Ekonomiskās zonas un Norvēģijas finanšu instrumenta atbalstītā Aktīvo iedzīvotāju fonda projektā, kura galvenās aktivitātes ir mājas lapas www.suitunovads.lv satura papildināšana angļu valodā, sadarbības tīklu kapacitātes stiprināšanas aktivitātes (pieredzes apmaiņas brauciens pie Norvēģijas amatniecības institūta un vietējām organizācijām), angļu valodas kurss ar specializāciju NKM jomas terminoloģijā, integrētās mārketinga komunikācijas stratēģijas izveide un konsultācijas par tās ieviešanu.

Lai dalītos par projektā paveikto un informētu ikvienu interesentu par starptautisko aktivitāšu (tai skaitā UNESCO NVO tīkla) iespējām, biedrība aicina uz informatīvo semināru – pirmdien, 29.aprīlī plkst. 19.00 Alsungas Amatu mājā (Skolas ielā 11a), pirmā stāva zālē.

Pasākumu kuplinās kopa “Alšvangas spēlmaņi”, tāpēc būs iespēja arī lustīgi uzdancot.

Vairāk informācijas: mājas lapā www.suitunovads.lv, biedrības “Suitu kultūras mantojums” Facebook, LinkedIn un Instagram profilos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu