Ieva Ilvesa: "Tomass ar bērnu pavada ļoti maz laika" (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Latviešu diplomāte Ieva Ilvesa intervijā žurnālam "Ieva" beidzot atklāj detaļas par šķiršanos no vīra bijušā Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa, tostarp, kā turpina rūpēties par abu dēlu.

Jau ziņots, ka Ilvesa par šķiršanos paziņoja pērn decembrī vietnē "Facebook". Intervijā "Ievai" viņa teic, ka šo septiņu gadu gaitā tā arī neieguva sev īstu laulības partneri. Tāpat viņa atklāj, ka pēdējā laikā notika arī daudzas lietas, kas viņai morāli nebija pieņemamas.

Nu Ilvesa atklāj, ka ar bērniem dzīvo Latvijā un tēvs abu kopīgo atvasi satiekot maz. "Mēs abi esam liberāļi, un es nekad neko neesmu liegusi. Mums nav strīdu vai atšķirīgu uzskatu attiecībā uz bērnu.

Bet varu teikt, ka Tomass ar bērnu pavada ļoti maz laika.

Saprotu, ka žurnālā tā izklausīsies kā kritika. Šī kritika ir daudzus gadus slēpta, bet tā ir. Un diemžēl tas arī pielicis rūgtumu mūsu laulībā."

Viņa turpina: "Man liekas, ka Hanss tēvu ir saticis ļoti maz. Aprīļa vidū es aizbraucu uz Kijivu, bet bērni palika Latvijā, un viņiem nekad nav liegta tikšanās ar Tomasu, tomēr Tomass necentās viņus satikt."

Vaicāta, kā bērni uztvēra šķiršanos, viņa atklāj: "Tas arī droši vien ir skumjš rādītājs par mūsu laulību, jo bērni neteica neko.

Meita teica, ka nekas jau tāpat nemainās. Hanss klusēja. Domāju, ka iekšēji viņš satraucas, jo tēvu mīl. Bet bērni ir pieraduši, ka viņu dzīves modelis ir dzīvot ar mammu. Tas šo šķiršanos man kā mātei padara vieglāku.

Jo pēc būtības jau nekas nemainās, mainās tikai darba apjoms un atbildība kļūst lielāka, jo nav, ar ko to kaut vai formāli dalīt. Tagad ar visu jātiek galā vienai."

Atgādinām, ka Ieva un Tomass Ilvesi mija gredzenus 2016. gada 2. janvārī Igaunijā. Ilvesai ir trīs bērni, no tiem jaunākais - Hanss Hendriks - pasaulē nāca 2016. gada novembrī.

Vairāk lasi izdevuma "Ieva" 24. aprīļa numurā!

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu