No maltītes pilsētā līdz pārgājienam pie dabas krūts: kā pavadīt nedēļas nogali Balkānos

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Mēdz teikt: laba daudz nevajag. Un reizēm trīs dienas jeb garāka nedēļas nogale ir gana, lai iepazītu jaunu vietu, kur, visticamāk, atgriezties vēl un vēl! Šoreiz - Balkāni!

Balkāni ir ģeogrāfisks un kultūras reģions Eiropas dienvidaustrumdaļā, kura nosaukums radies no Balkānu kalnu nosaukuma, kas stiepjas viscaur Bulgārijai un beidzas Serbijas austrumdaļā. Šī vieta piedāvā valdzinošu vēstures, kultūras un dabas skaistuma sajaukumu, padarot to par ideālu galamērķi nedēļas nogales atpūtai. Lūk, kā maksimāli izmantot savu īso, bet neaizmirstamo ceļojumu!

1. diena: izpēti pilsētu

Sāciet savu piedzīvojumu kādā no reģiona rosīgajām galvaspilsētām, piemēram, Belgradā, Sarajevā vai Skopjē. Iegremdējieties pilsētas bagātīgajā vēsturē, pastaigājoties pa vecpilsētas bruģētajām ielām, kur gaida gadsimtiem senas mošejas, baznīcas un tirgi. Izbaudiet tradicionālās brokastis ar bureku un turku kafiju, pirms apmeklējat kādu no pilsētas muzejiem un vēsturiskajām vietām, piemēram, Kalemegdanas cietoksni Belgradā vai Latīņu tiltā Sarajevā.

Skopje
Skopje Foto: Unsplash

Pusdienās nobaudiet vietējās virtuves ēdienus kādā tradicionālā krodziņā vai, vēl labāk, tirgū, – piemēram, čevapi un ajvar. Pavadiet pēcpusdienu, iepazīstot pilsētas kultūras vidi, apmeklējot mākslas galerijas, teātrus un mūzikas norises vietas. Vakariņojiet zem klajas debess, kur paveras skats uz pilsētas panorāmu.

2. diena: dabas retrīts

Otrajā dienā izvairieties no pilsētas burzmas un dodieties uz elpu aizraujošajām Balkānu lauku ainavām. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties doties pārgājienā pa Plitvices ezeru nacionālo parku Horvātijā, izpētīt piekrastes pilsētu Kotoru Melnkalnē vai atklāt attālos ciematus Albānijā un Kosovā, šis reģions piedāvā plašas iespējas dabas baudīšanai. Kalni, ūdenskritumi - Balkānos ir viss! 

Plitvices ezeru nacionālais parks
Plitvices ezeru nacionālais parks Foto: Unsplash

3. diena: iegrimsti kultūrā

Ceļojumam tuvojoties beigām, izmantojiet iespēju apskatīt Balkānu bagātīgo kultūras gobelēnu. Bez vietējiem tirgiem šeit ir arī tradicionāli ciemati un kultūras iestādes, kas ļauj gūt padziļinātu ieskatu Balkānu ikdienas dzīvē un mantojumā. Izbaudiet pēdējo vietējo maltīti pirms atvadīšanās no Balkāniem, nesot sev līdzi atmiņas par ārkārtīgi lielo viesmīlību, satriecošām ainavām un aizraujošu vēsturi.

Naksnīgā Serbija
Naksnīgā Serbija Foto: Unsplash

Neatkarīgi no tā, vai esat pavadījis nedēļas nogali, izpētot senās drupas, dodoties pārgājienos vai vienkārši baudot tās rosīgo pilsētu atmosfēru, viens ir skaidrs – Balkāni paliks jūsu sirdī vēl ilgi pēc tam.

Lidojumus skatīt šeit!

Raksts tapis sadarbībā ar airBaltic.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu