Grāmatmīļu namā "Valters un Rapa" atklās fotoalbumu "Pastaiga pa skaisto Rīgu"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 10. maijā, plkst. 14.00 Grāmatmīļu namā "Valters un Rapa" Rīgā, Aspazijas bulvārī 24 notiks unikāla fotoalbuma "Pastaiga pa skaisto Rīgu" atvēršanas pasākums.

"Pastaiga pa skaisto Rīgu" ir pasaulē pirmais vēsturisko fotogrāfiju albums ar papildināto realitāti, kurā iespējams redzēt arī mūsdienu attēlus un vēsturiskus video. Tas tapis, uzņēmumam “Pastaigas” sadarbojoties ar Latvijas Nacionālo arhīvu un Rīgas vēstures un kuģniecības muzeju, bet papildinātās realitātes iespēju izveidojis IT kopienas uzņēmums Digitālo inovāciju parks.

Papildinātajā realitātē, izmantojot bezmaksas mobilo aplikāciju "Old Riga", var redzēt to, kā 75 vietas izskatās mūsdienās, kā arī ir iekļauti līdz šim plašākai publikai neredzēti 20 vēsturiski video. Kopumā grāmatā redzams 221 fotoattēls, kas aptver periodu no 1920. līdz 1940. gadam.

Foto: Publicitātes foto

Fotoalbums "Pastaiga pa skaisto Rīgu" novērtējams kā daudzveidīgs pilsētas reprezentācijas materiāls, vērtīgs izziņas avots un estētisks baudījums vēstures cienītājiem. To izdevis uzņēmums "Pastaigas".

Foto: Publicitātes foto

Svinīgajā pasākumā piedalīsies grāmatas autors, SIA "Pastaigas" valdes loceklis un redaktors Kaspars Migla un līdzautors Andris Ivanovs, kuri iepazīstinās ar papildinātās realitātes iespējām un pastāstīs par grāmatas tapšanu. Ļoti atklāts un patiess izvērties grāmatas priekšvārds, ko rakstījusi radio un televīzijas ētera personība Toms Grēviņš. Tas katram liek aizdomāties, kāda ir viņa Rīga. Kāda tā bija, ir un būs. Pasākuma laikā Toms Grēviņš komentēs savu misiju izdevuma kontekstā.

Foto: Publicitātes foto

Albuma atvēršanu vadīs aktieris un pasākumu vadītājs Atis Bētiņš.

Grāmatmīļu nams “Valters un Rapa” pašā Vecrīgas sirdī pulcē grāmatmīļus jau kopš 1912. gada, atbalstot grāmatu atvēršanas svētkus, inovācijas grāmatniecības jomā un to prezentācijas arī mūsdienās. Ieeja pasākuma bez maksas.

Savukārt portāla TVNET tīmekļa žurnālā TVNET+ iespējams lasīt stāstus par dažādām grāmatā aprakstītajām vēsturiskajām ēkām un vietām. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu