Kura dziesma dominē Latvijas topos?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. 18. nedēļā radiostaciju topa līderos ir tā pati dziesma, kas straumēšanas topa virsotnē.

Straumēšanas tops

18. nedēļas straumēšanas topa pašmāju singlu trijnieks ir palicis nemainīgs - astoto nedēļu pirmajā vietā ir "Olas" ar hitu "Nārnija". Otrie ir Patrisha un Fiņķis ar "Raķešu zinātni", bet trešie - "Singapūras satīns" ar "Degvielu".

Desmitniekā ir pieci repera Wiesuļa un producenta sangvn singli: "Pasarg' Dievs", "Ko tā?", "Klāt", "Itālija" un "Runāju par lietu” (feat. Marko). Un arī "Singapūras satīns" topā ir pārstāvēts ar vairākām dziesmām, ne vien ar "Degviela", bet arī ar "Uz Seen" un "LABVAKAR” (feat. Ricky Done Did It!).

Foto: publicitātes

Arī lielā top 20 trijnieks ir nemainīgs - jau septīto nedēļu straumēšanas topa augšgalā ir producents Artemas ar retro noskaņās ieturēto hitu "I Like The Way You Kiss Me". Otrajā vietā ierindojusies apvienība "Olas" ar "Nārniju", bet trešais ir dziesminieks Hozier ar jaunāko singlu "Too Sweet". Šajā nedēļa topā ir divi jaunumi - Shaboozey ar "A Bar Song” (Tipsy) 19. vietā un Tomijs Ričmans ar "MILLION DOLLAR BABY" 20. vietā.

Radiostaciju tops

Latvijas radiostacijās 18. nedēļā popularitāti iemantojusi Artemas dziesma "I Like The Way You Kiss Me", kas jau otro nedēļu ir pirmajā vietā. Viņam otrajā vietā seko Hozier ar "Too Sweet", bet Dua Lipa ar "Training Season" ieņem trešo vietu. Viņas albums "Radical optimism" tika izdots 3. maijā. Jāatzīmē, ka topa līderi labus rezultātus sākumā guvuši vietnē "TikTok".

Lielajā top 20 šoreiz devītajā vietā ir "Yūt" ar singlu "Tuvu", un arī pašmāju singlu topā "Yūt" ir līderi. Duetu veido Emīls Deivids Zučiks un Matīss Jānis Berzinskis, un dziesma “Tuvu” stāsta par attāluma ietekmi uz mīļoto attiecībām.

Foto: publicitātes

Radiostaciju top 20 atrodamas vēl trīs latviešu dziesmas - Chris Noah ar "Nomodā" ir 12. vietā, Emīlija ar "Noticēt sev" ir 16. vietā, "Instrumenti" ar "Man patīk" ieņem 19. vietu.

Kas attiecas uz latviešu singlu jaunumiem, pašmāju top 10 devītajā vietā ir grupa "Tumsa" ar dziesmu "Nemiera kaijas", savukārt elektroniskās mūzikas /syntpop duets "Elpo" ir desmitie ar singlu "Ieelpo". Topa ilgdzīvotājas ir divas dziesmas - "Zebrenes" singls "Pazūd pulss" radiostacijās skan jau 14 nedēļas, savukārt desmit nedēļas radiostaciju topos rotē grupas "Laika suns" dziesma "Cerība mirst pēdējā".

Kopsavilkumā

Jautāts par daudzu nedēļu līderu veiksmes atslēgām, Artis Volfs kodolīgi saka: "Artemas paķer ar tiešu, brutālu un ļoti atklātu vēstījums par attiecību veidošanu mūsdienu pasaulē, kas turklāt ietērpts šobrīd aktuālajā 80. gadu muzikālajā estētikā. Savukārt apvienība “Olas” veiksmīgi ekspluatē 90. gadu skaņu”.

Šajā nedēļas nogalē uzzināsim Eirovīzijas dziesmu konkursa rezultātus, kas arī atklāj plašākai auditorijai jaunus hitus. Savukārt 17. maijā gaidām jauno Billijas Eilišas albumu “Hit Me Hard and Soft” - tad jau redzēsim, kurās pozīcijās Eilišas albums debitēs Latvijas mūzikas topos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu