Pārsteidzošie Balkāni: 7 elpu aizraujoši skati, kas jāredz ikvienam

Sejas.lv
Foto: Shutterstock

Balkāni šarmē ar savu dabas varenību - neatkarīgi no tā, kādu galamērķi esi ieplānojis savai atpūtai, šie septiņi skati liks tavai elpai aizrauties!

Jūras dārzs ir Bulgārijas ostas pilsēta Burgasas lielākais un pazīstamākais publiskais parks. Tas stiepjas gar Melnās jūras piekrasti un no tā paveras brīnišķīgs skats uz jūru ar pastaigu takām, labiekārtotiem dārziem un atpūtas zonām. Jūras dārzā atrodas arī tādas apskates vietas kā Panteons, Floras ekspozīcija un Mīlētāju tilts, padarot to par lielisku vietu, kur baudīt dabu un brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Foto: Shutterstock

Marjana kalns Horvātijā. Tas atrodas pussalā netālu no Splitas un piedāvā brīnišķīgus skatus uz Adrijas jūru, tuvējām salām un gleznaino Splitas pilsētu. Dodieties pārgājienā vai brauciet ar velosipēdu, tādā veidā sasniedzot dažādus skatu punktus, no kuriem paveras elpu aizraujošas ainavas.

Shutterstock

Dajti kalna nacionālais parks. Tikai īsā attālumā no Tirānas, Albānijā, Dajti kalna nacionālais parks piedāvā fascinējošus skatus uz pilsētu, apkārtējiem līdzenumiem un Albānijas piekrasti. Izmantojiet gaisa vagoniņu, lai iekarotu kalna virsotni! 

Foto: Shutterstock

Lušticas pussala netālu no Tivatas, Melnkalnē, ir nelīdzena piekrastes ainava, kurā ir nošķirtas pludmales, slēpti līči un olīvu birzis. Izpētiet līkumotos piekrastes ceļus vai dodieties pārgājienā pa gleznainajām takām, lai baudītu elpu aizraujošus skatus uz Adrijas jūras piekrasti un tālajiem kalniem.

Foto: Shutterstock

Matkas kanjons atrodas nedaudz ārpus Skopjes, Ziemeļmaķedonijā, un ir iemantojusi tūristu sirdis ar savu satriecošo skaistuma oāzi. Izbaudiet braucienu pa Matka ezera smaragda ūdeņiem, ko ieskauj spēcīgas klintis un lekni zaļumi, un apbrīnojiet senās alas un klosterus, kas paslēpti kanjonā.

Foto: Shutterstock

Septiņi Rilas ezeri ir septiņi ledāja ezeri, kas atrodas 2100 līdz 2500 metrus virs jūras līmeņa, Rilas nacionālajā parkā Bulgārijas dienvidrietumos, neliela brauciena attālumā no Sofijas. Ezeri ir populārs tūrisma objekts, kas ir savienoti ar strautiem un nelieliem ūdenskritumiem. No oktobra līdz jūnijam ezerus klāj ledus.

Foto: Shutterstock

Biogradska Gora nacionālais parks atrodas netālu no Podgoricas, Melnkalnē, un ir viens no retajiem Eiropā atlikušajiem neapstrādātajiem mežiem jeb gāršām. Pilsētniekus šī vieta pārsteigs ar savu dabisko skaidrumu, blīvajiem mežiem un kristāldzidrajiem ezeriem. 

Foto: Shutterstock

Lidojumu sarakstu skatīt šeit!

Raksts tapis sadarbībā ar airBaltic.

Nepalaid garām!

Uz augšu