Bukmeikeri pamatīgi kļūdījās! Zināms, kurā vietā Dons ierindojās savā pusfinālā

Sejas.lv
Foto: AFP/SCANPIX

11. maijā tika noskaidrots, ka 68. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvar Šveices pārstāvis Nemo. Uzreiz pēc fināla tika publiskoti arī katra pusfināla rezultāti. 

Jau ziņots, ka šī bija pirmā reize kopš 2016. gada, kad Latvijai izdevās iekļūt Eirovīzijas finālā.

Mūziķis Dons ar dziesmu "Hollow" startēja Eirovīzijas otrajā pusfinālā 9. maijā.

Sākotnēji bukmeikeri paredzēja, ka Dons no 16 pusfināla dalībniekiem ieņems pēdējo vietu. Nu atklājies, ka Dons stabili nodrošināja sev vietu finālā, ieņemot septīto vietu.

Dons otrajā pusfinālā saņēma 72 punktus - pa trim punktiem piešķīra otrā pusfināla valstis Sanmarīno un Nīderlande, četrus punktus - Austrija, piecus - Beļģija un Čehija, sešus punktus Latvija saņēma no Spānijas un Nīderlandes, un pa septiņiem no Šveices, Dānijas, Gruzijas un Maltas.

Maksimālo punktu skaitu - 12 - Latvija saņēma no kaimiņvalsts Igaunijas.

Atgādinām, ka šogad pusfinālā tika ņemtas vērā tikai skatītāju balsis.

Savukārt finālā Dons palika 16. vietā no 25 valstīm. Nemainīgi - finālā tika ņemtas vērā gan skatītāju, gan žūrijas balsis.

Ziņots, ka finālā Latvija saņēma 64 punktus. Žūrija piešķīra 36 punktus (vienu punktu saņēmām no Igaunijas, divus - no Polijas, trīs no Apvienotās Karalistes, četrus - no Dānijas un Spānijas, piecus punktus piešķīra Maltas žūrija, bet sešus - gan Luksemburgas, gan Gruzijas žūrija). Savukārt skatītāji balsoja šādi: Gruzija Latvijai piešķīra vienu punktu, Nīderlande - divus, Igaunija - trīs, Lietuva, Apvienotā Karaliste un Dānija - četrus, Īrija un Ukraina - piecus punktus.

Atgādinām, ka pērn Latvijas pārstāvji "Sudden Lights" savā pusfināla palika pirmie aiz strīpas. Grupa togad pusfinālā saņēma balsis arī no "pārējās pasaules" jeb valstīm, kas nepiedalās konkursā. Šogad Dons palicis bez tādām. 

Jau ziņots, ka Eirovīzijas dziesmu konkursā 11. maijā uzvarēja Šveices pārstāvis Nemo ar dziesmu "The Code".

Uz augšu