Melnkalnes ceļvedis: maciņam draudzīgs un daudzveidīgs

Sejas.lv
Foto: Unsplash

Melnkalne, Balkānu apslēptais dārgums, ir valdzinošs galamērķis ar daudzveidīgām atpūtas iespējām. Šeit ir daži svarīgākie punkti un praktiski padomi, kā izpētīt šo skaisto Balkānu valsti:

Melnkalne ir daudzpusīgs galamērķis, kur ikviens spēs atrast sev ko tīkamu - izpētīt tās vēsturiskās pilsētas, doties pārgājienos pa nacionālajiem parkiem vai atpūsties Melnkalnes pludmalēs. Lūk, ieteikumi patīkamai atpūtai!

Populārākās apskates vietas

Kotoras līcis: šo fjordam līdzīgo līci ieskauj plaši kalni, un tajā atrodas tādas burvīgas pilsētas kā Kotora un Perasta. Kotoras vecpilsēta ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā,  zināma ar savu viduslaiku arhitektūru un iespaidīgo Sandžovani cietoksni, no kura paveras elpu aizraujošs skats pēc 1355 pakāpienu kāpšanas.

Starp citu, Kotorā ir arī kaķu muzejs! Šī savdabīgā vieta ir veltīta kaķu vēsturei un klātbūtnei pilsētā - tas būs unikāls un jautrs apmeklējums dzīvnieku mīļiem.

Durmitoras nacionālais parks: jeb Durmitora masīvs ir ideāli piemērots dabas entuziastiem, un tajā tiek piedāvātas tādas aktivitātes kā pārgājieni, slēpošana un raftings. Taras upes kanjons ir viens no dziļākajiem Eiropā un izcili piemērots piedzīvojumu meklētājiem.

Sveti Stefana kūrorts: šis gleznainais 15. gadsimta salas ciemats tagad ir kļuvis par greznu kūrortu. Pat ja jūs tur nepaliekat, ir vērts apmeklēt tuvējās pludmales un Praskvica klosteri.

Zilā ala (Plava Špilja): atrodas Lušticas pussalā, un šim dabas brīnumam var piekļūt ar laivu. Alas iekšpuse mirdz zaigojošā zilā gaismā, padarot to par īpaši maģisku vietu peldēšanai.

Ostrogas klosteris: šis 17. gadsimta klosteris atrodas klints nogāzē, un tā ir nozīmīga svētceļojumu vieta, no kuras paveras brīnišķīgs skats uz Bjelopavlići ieleju. 

Budvas naktsdzīve: Budva, kas ir pazīstama ar savu rosīgo naktsdzīvi, vasaras mēnešos piedāvā daudz bāru, klubu un pludmales ballītes, padarot to par iecienītu vietu tiem, kas vēlas izbaudīt Melnkalnes ballīšu ainu.

Praktiski padomi

Pārvietošanās: Melnkalnes autobusu tīkls ir plašs un par pieņemamu cenu, padarot to par ērtu iespēju ceļot starp lielākajām pilsētām. Tomēr ir ļoti ieteicams nomāt automašīnu, ja vēlaties izpētīt attālākus apgabalus un izbaudīt gleznainus izbraucienus.

Labākais laiks ceļošanai: Tiek uzskatīts, ka maijs-jūnijs un septembris-oktobris ir ideāli piemēroti Melnkalnes apmeklējumam. Laiks ir patīkams, tūristu ir mazāk, un cenas ir zemākas nekā pīķa mēnešos vasarā.

Budžeta plānošana: Melnkalne kaut ko piedāvā katram maciņam. Budžeta klases ceļotāji var iztikt ar 15–20 eiro dienā, apmetoties hosteļos un izmantojot sabiedrisko transportu. Vidējās klases ceļotāji var tērēt 30–60 eiro dienā, savukārt luksusa meklētāji var tērēt 100+ EUR dienā.

Lidojumu sarakstu skati šeit!

Raksts tapis sadarbībā ar airBaltic.

Nepalaid garām!

Uz augšu