Horens atklāj jaunas detaļas par nežēlīgo piekaušanu (3)

Sejas.lv
Mūziķis Horens Stalbe
Mūziķis Horens Stalbe Foto: Ivars Soikāns/LETA

Šā gada aprīlī pēc nospēlētas diskotēkas Dobelē mūziķim Horenam Stalbem benzīntankā uzbruka bandīti. Nu viņš šovā "Slavenības. Bez filtra" pastāstīja, kā viņam klājas atveseļošanās periodā.

"Grūtākais, pie kā ir jāpierod, ja tev ir lauzta kāja, ka abas rokas ar tiem kruķiem ir aizņemtas. Smieklīgi, ka tu pat krūzi nevari paņemt un aiznest," tā mūziķis. Horens jau esot apradis un iemācījies sadzīvot ar kruķiem, tāpat ikdienā palīdzot sieva un bērni.

"Es gribētu, lai visi izdara secinājumus; 

ja tu boksā iesit kādam un viņš nokrīt, tad tev par to iedod medaļu, bet, ja tu iesit kādam uz ielas un viņš nokrīt, tad tevi ieliek cietumā.

Es gribētu, lai cilvēki to saprot. Ja nepietiek līdzcietības un empātijas tāpat vien sadzīvē, tad varbūt tas viņus varētu atturēt. Es šo uzskatu arī par pienākumu sabiedrībai. Šiem puišiem šis nav pirmais konflikts, vienmēr viņi tikuši sveikā cauri," saka Horens.

"Man pret viņiem nav nekāda ļaunuma, drīzāk žēlums. Galvenajam sitējam ir 20 gadi. Lai man ienāktu prātā iesist cilvēkam, kurš ir 30 gadus vecāks par mani, nu tur ir jābūt speciālai domāšanai," spriež mūziķis.

Horens savam pāridarītājam novēl apdomāt: "Man nav svarīgi, lai viņš sēdētu cietumā, bet man ir svarīgi, lai viņš tā vairs nerīkotos. Gribētu, lai šis notikums un tiesas prāva ir piemērs visiem, lai tā nerīkotos. Man gribētos domāt, ka gudrākais ir tas, kurš aptur agresiju un stājas pretī, nevis pieņem agresora izaicinājumu un nonāk uz tā paša viļņa."

Pārcilājot tās dienas notikumus, Horens pauž: ja nebūtu tai liktenīgajā naktī pagriezis galvu, viņš joprojām būtu slimnīcā - labākajā gadījumā. 

Horens nākotnē raugās pozitīvi, viņš cer, ka pāridarītājs pievērsīsies labiem darbiem. Viņaprāt, visi var mainīties. 

Jau vēstīts, ka policisti 2. maijā aizturēja 2003. gadā dzimušu vīrieti, kurš bija iesaistīts 13. aprīlī degvielas uzpildes stacijā Dobelē notikušajā konfliktā.

Par šādu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

Aizturētais vīrietis jau iepriekš bijis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem, kā arī par nodarījumiem, kas vērsti pret personas veselību.

Vairāk skaties 1188.lv.

Uz augšu