Ginta Zilbaloža jaunā animācijas filma "Straume" sajūsmina Kannu kinofestivāla publiku

TVNET
Foto: Dita Rietuma/Facebook

Kannu kinofestivāla publika ar aptuveni 10 minūšu garām stāvovācijām sveikusi latviešu režisora un animācijas mākslinieka Ginta Zilbaloža jaunās filmas "Straume" (Flow) izrādīšanu konkursa programmā "Īpašais skatiens". 

Latvijas Republikas ārlietu ministre Baiba Braže savā soctīkla "X" profilā dalījusies ar video, kurā redzamas ovācijas pēc filmas noskatīšanās.  

TVNET jau ziņoja, ka Ginta Zilbaloža jaunā animācijas filma "Straume"atlasīta 77. Kannu kinofestivāla konkursa programmai “Īpašais skatiens" (Un Certain Regard), kļūstot par pirmo Latvijas pilnmetrāžas animācijas filmu, kas iekļauta Kannu festivāla konkursā.

Līdz šim vienīgais Latvijas kinodarbs, kurš šajā konkursā piedalījies, ir režisores Lailas Pakalniņas filma "Kurpe" 1998. gadā.

Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filmas "Straume" darbība norisinās krāšņā un cilvēku pamestā, pārplūdušā pasaulē. Filmas centrālais varonis ir ļoti patstāvīgs un neatkarīgs Kaķis, kurš pieradis visu dzīvē darīt viens pats, – patiesību sakot, viņam citi dzīvnieki tā īsti nepatīk. Kaķim, kurš ļoti baidās no ūdens, lielu plūdu dēļ nākas pamest mājas un tomēr atrast kopīgu valodu ar citiem dzīvniekiem, rodot patvērumu nelielā laivā. Uz klāja nāksies sadzīvot ar līderi Putnu, pacifistu Kapibaru, paļāvīgo Suni un mantu vācēju Lemuru, lai izdzīvotu applūdušajā pasaulē, kura ar katru brīdi šķiet arvien draudīgāka. Kaķim būs jāpieņem lēmums – būt neatkarīgam vai sadarboties ar biedriem.

Nepalaid garām!

Uz augšu