Rīgā uzstāsies, iespējams, skandalozākie šī gada Eirovīzijas mākslinieki "Bambie Thug"

TVNET/LETA
Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Septembrī ar savu pirmo koncertu Rīgā viesosies īru mākslinieki "Bambie Thug", kas šī gada "Eirovīzijā" ieņēma 6.vietu, informēja koncerta rīkotāji.

"Bambie Thug", īstajā vārdā Bembija Reja Robinsona, savas muzikālās gaitas sāka 2020.gadā, izlaižot provokatīvu dziesmu "Birthday". Tās videoklipa versija izpelnījusies gan atbalstītāju uzslavas, gan konservatīvāk noskaņotu mūzikas patērētāju kritiku. Savās performancēs mākslinieki turpina izmantot provokācijas, lai grautu sociālpolitiskos stereotipus, izaicinot konservatīvi domājošo publiku ar šokējošiem šoviem.

Muzikālo stilu paši izpildītāji sauc par "Ouija-pop", kas, kā atzīst "Bambie Thug", ir pašizdomāts termins, lai raksturotu vairāku mūzikas žanru sintēzi, piešķirot radītajai mūzikai, kas jau robežojas ar mākslas formu, unikalitāti un spēju pastāvēt ārpus iepriekš noteiktām robežām.

"Bambie Thug" šī gada Eirovīzijā uzstājās ar dziesmu "Doomsday Blue". Pēc atlases rezultātiem atsevišķi Īrijas Eirovīzijas fani savā petīcijā savāca vairākus tūkstošus parakstus, aicinot diskvalificēt māksliniekus un izraudzīties konkursam citu dziesmu. Tikmēr Robinsona dziesmu pasludinājusi par kvīru komūnas himnu. Viņa sevi definē kā nebināru personu un darbojas LGBTQ+ scēnā.

Koncerts notiks 26.septembrī koncertzālē "Palladium". Biļetes uz koncertu būs pieejamas no otrdienas, 28.maija, "Biļešu Serviss" tīklā.

Uz augšu