Sondra Zaļupe par cīņu ar vēzi: "Pirms septiņiem gadiem es saņēmu A4 lapu, ka man dzīves ilgums ir deviņi mēneši" (1)

Sejas.lv
Biedrības "Soli priekšā melanomai" pārstāve Sondra Zaļupe
Biedrības "Soli priekšā melanomai" pārstāve Sondra Zaļupe Foto: Zane Bitere/LETA

Projektu producente Sondra Zaļupe atklāti runājusi par savu cīņu ar melanomu. Iestājoties vasarai, viņa atceras, kā par slimību uzzinājusi. 

"Es saņēmu pirms septiņiem gadiem diagnozi – melanoma trešajā stadijā. Šobrīd man ir ceturtā stadija, jo man vēža šūnas aizgāja visā ķermenī kā metastāzes," teic Sondra.

Viņa pamanīja, ka uz rokas strauji mainās dzimumzīme - tajā laikā Sondra bija gaidībās, vien 30 gadus veca. "Tāds, šķiet, emocionāls punkts, ka es vienmēr skaitīšu melanomas gadus tik gadu, cik ir manam bērnam."

"Nu rit trešais gads, kopš esmu bez zālēm un remisijā, līdz ar to man nav nepieciešami nekādi medikamenti. Protams, regulāras pārbaudes pie dermatologa, dažādas skenēšanas, lai redzētu, kas notiek iekšā, jo diemžēl melanoma ir viens no agresīvākajiem vēža formātiem," teic Sondra.

"Pirms septiņiem gadiem es saņēmu A4 lapu, kurā bija rakstīts, ka mana dzīvildze ir deviņi mēneši," neslēpj viņa.

Vēl pirms pāris gadiem Sondra nevarēja iedomāties, ka spēs piedzīvot to, ka viņas bērns ies pirmajā klasē.

"Ja dzīvošana un šīs dzīves fantastiskā pieredzēšana nav pietiekami liela motivācija cilvēkam, lai vienkārši sevi pasargātu no saules... Tad es nezinu, kas ir motivācija," teic Sondra.

360TV vēsta, ka pirms došanās saulē jāuzklāj saules aizsargkrēms, tā kārtu atjaunot ik pēc divām, trim stundām, kā arī vēlams pēc iespējas mazāk uzturēties saulē tās aktīvākajās stundās. Tā kā melanoma mēdz veidoties arī gļotādā, tad jāatceras sargāt acis un nēsāt saulesbrilles. Ļoti vēlama ir vizīte pie dermatologa reizi gadā. 

Vairāk skaties 1188.lv!

Uz augšu