Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Elīna Garanča aizvadījusi pēdējo operas "Zilbārža pils" izrādi Neapolē un gatavojas koncertam Kārnegija zālē

Elīna Garanča Judītes lomā operā "Zilbārža pils" Neapoles operteātrī "Teatro di San Carlo"
Elīna Garanča Judītes lomā operā "Zilbārža pils" Neapoles operteātrī "Teatro di San Carlo" Foto: Evita Ēdere

Pasaulslavenā operdziedātāja Elīna Garanča noslēgusi savu dalību Neapoles operteātrī "Teatro di San Carlo", kurā viņa ungāru komponista Bēlas Bartoka vienīgajā operā "Zilbārža pils" (1911) dziedāja Judītes lomu.

2022. gada aprīlī operdīva intervijā Latvijas Radio 3 "Klasika" programmu vadītājai Intai Zēgnerei stāstīja: "Ja paskatās uz mecosoprāna repertuāru, pēc Eboli, Santucas un Amnerisas (..), pēc Dalilas, Kundri un dažām citām Verdi operām faktiski nekā daudz vairs nav palicis. Varētu vēl Azučenu nodziedāt, vēl šis tas palicis Vāgnerā, bet vairāk jau arī nekā nav! Protams, jā, ir modernās operas.

Ir Bartoka "Hercoga Zilbārža pils" – zināms muzikāls eksperiments. Bet pēc tam jau vairs tikai iznāk atkārtoties, un man ļoti nepatīk atkārtoties – tieši tāpēc ļoti daudzas partijas no vieglāka romantiskā repertuāra esmu noņēmusi, jo man vienkārši vairs nebija interesanti dziedāt Romeo no "Monteki un Kapuleti" un melot arī pašai sev, jo – nu, kas es vairs par puišeli..."

Ceļojumu servisa "Mēness diena" speciāliste Evita Ēdere portālam TVNET laipni ļāva ieskatīties aizvadītajā "Zilbārža pils" izrādes vakarā, kuru atspoguļojusi savā soctīkla "Facebook" profilā. 

Savukārt 14. jūnijā Elīna Garanča uzstāsies Kārnegija zālē Ņujorkā. Kopā ar basbaritonu Kirstianu van Hornu (Christian van Horn) viņa izdziedās jau pieminētā Bēlas Bartoka, Kloda Debisī un Riharda Vāgnera opusus. Dziedātājus pavadīs Metropolitēna operas simfoniskais orķestris (MET Orchestra), pie diriģenta pults – kanādiešu diriģents un pianists Janniks Nezē-Segēns (Yannick Nézet-Séguin). 

Vairāk informācijas Elīnas Garančas oficiālajā tīmekļa vietnē

Nepalaid garām!

Uz augšu