Šodienas redaktors:
Krista Garanča

VEF Kvartāls iesāk vasaras pasākumu sezonu ar "Start Over" vakaru un Leļļu teātra dienu

Foto: Publicitātes foto

Industrialā mantojuma pērle “VEF Kvartāls” Ūnijas ielā 8 K7, Rīgā, ieskandinās vasaras mēnešus ar jaunu tradīciju – “Start Over” dienas svinēšanu trešdien, 5. jūnijā no plkst. 18.00. Savukārt svētdien, 9. jūnijā kvartāla apmeklētājus gaida Leļļu teātra diena.

Noslēdzot mācību gadu ar enerģisku startu vasarai – “VEF Kvartāls” atzīmēs starptautisko “Start Over” dienu, kurā aicinās ikvienu nesalūzt pie neveiksmēm un zaudējumiem, bet atcerēties, ka katra ķibele mūs var padarīt stiprākus.

Šajā dienā uzņēmēji, influenceri, mūziķi un aktīvas personības ir aicinātas runāt par savām ķebelēm un kā tās ir veidojušas viņu ceļu uz panākumiem. Iedrošināsim jauniešus celties, iet un darīt, neskatoties uz grūtībām, neveiksmēm un klupieniem ceļā uz mērķi. Ar saviem stāstiem dalīsies sabiedrībā zināmas personības: mūziķis Fiņķis, projekta “Bourzma” veidotāji, satura veidotāja un dziedātāja Intrisha, “The Spot Centra” vēstnesis Artūrs Bogdanovičs jeb Mr Boga un Bungu skolas izveidotājs, bundzinieks Andžejs Grauds.

Foto: Apkaimes.lv

“Start Over” dienas ietvaros savu jauno albumu prezentēs muzikālā apvienība “Viedais fonogrāfs“, kas meklē jaunu sākumu latviešu tautas melodijām, ietērpjot tās mazliet citās skaņu nokrāsās. Albumā iekļauto dziesmu indīfolka stilistika, latviešu tautiskā romantisma akcenti rada vasaras saulgriežu laikam raksturīgo skanējumu un aicina uzdziedāt vai uzdejot līdzi. Grupas dibinātājs Arnis Veisbārdis uzskata, ka tieši latviešu folklorā joprojām varam smelties dzīves pamatatziņas un meklēt īsteno latviešu kultūrkodu, tādēļ arī dueta nosaukums izdomāts atbilstoši ironisks.

Vakara turpinājumā – uzlādēšanās ar pēdējo gadu karstāko jaunumu Latvijas popmūzikas pasaulē – grupu “Citi Zēni”. Pašpasludinātie repa prinči un 21. gadsimta popmūzikas meistari ar savu eksplozīvo dzīvo performanču enerģiju un ekscentrisko tēlu arī šoreiz apņēmušies iekustināt un uzlādēt klausītājus.

Grupa "Citi zēni". 
Grupa "Citi zēni". Foto: Publicitātes foto

Atmosfēras bagātināšanai – dzērieni un ēdieni no food court dalībniekiem un speciāli izveidotā “VEF Bāra”. Biļetes būs iespēja iegādāties pie ieejas.

Pasākuma laika grafiks:

18:00 Teritorijas atvēršana

18:30 “Start Over” stāsti no vakara vadītāja Kalvja Troskas, “The Spot Centra” pārstāvja, Artura Bigdanoviča un Bungu skolas dibinātāja Andžeja Grauda

19:00 “Viedais fonogrāfs”

20:00 – 20:30 Tehniskā pauze

20:30 “Start Over” stāsti no dziedātājas un influenceres Intrishas, mūziķa Fiņķa un projekta “Bourzma” pārstāvjiem

21:00 “Citi Zēni”.

Savukārt svētdien, 9. jūnijā no plkst.11.00 ģimenes ar maziem bērniem aicinātas uz “Leļļu teātra dienu”, kas norisināsies VEF Kvartāla Promenādē. Plkst. 12.00 bērnus priecēs asprātīgā Latvijas Leļļu teātra izrāde “Tuntuļu Jurītis”. Pēc izrādes radoši izpausties varēs papīra leļļu teātra darbnīcās.

Epizode no Latvijas Leļļu teātra izrādes "Tuntuļu Jurītis". 
Epizode no Latvijas Leļļu teātra izrādes "Tuntuļu Jurītis". Foto: Matīss Markovskis

“Tuntuļu Jurītis” ir pasakains un aizraujošs stāsts par apķērīgo lauku zēnu Jurīti, kurš iekļūst gan neticamos piedzīvojumos, gan nepatikšanās, no kurām vienmēr izkuļas ar veselu ādu. Asprātīgie pantiņi, kuros dzirkstī māksliniekam un dzejniekam Albertam Kronenbergam tik raksturīgais vieglums un ironija, ir latviešu literatūras bagātība, kura būtu jāiepazīst jebkuram bērnam. Visu izrādi pavada Mikus Frišfelda rotaļīgā mūzika.

Pēc izrādes bērni aicināti piedalīties papīra leļļu teātra darbnīcā, kurā varēs izgatavot paši savu leļļu teātra skatuvi, dažādus tēlus un lellītes. Uz vietas varēs baudīt arī krāsnī ceptas picas un citus gardus ēdienus un dzērienus no food court zonas.

Foto: Publicitātes foto

Leļļu teātra izrāde tiks demosntrēta uz lielās vasaras skatuves VEF Kvartāla Promenādē, kas izveidota starp vēsturiskajām un atjaunotajām VEF rūpnīcas ēkām.

Bezmaksas ieeja apmeklētājiem līdz 4 gadu vecumam ieskaitot, pārējiem apmeklētājiem biļetes pieejamas “Biļešu Servisa” tīklā. 

Vairāk par “VEF Kvartāla” aktualitātēm un pasākumiem iespējams uzzināt kvartāla tīmekļa vietnē un soctīklu kontos “Facebook”, “Instagram” un “TikTok”.

Nepalaid garām!

Uz augšu