Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Nav divu Tomu Speciālizlaidums: Par ko bals... nebalsot Eiropas Parlamenta vēlēšanās!

Foto: TVNET

Daudziem ikdienā nav laika, spēka vai pat vēlmes sekot līdzi aktualitātēm pašmāju politikā. Priekšvēlēšanu laikā tas var būt īpaši sāpīgi, jo labai izvēlei tomēr nepieciešamas vismaz minimālas priekšzināšanas. Tieši tāpēc podkāsta “Nav divu Tomu” veidotāji – TVNET kultūras redaktors Toms Treibergs un publicists Toms Lūsis –, nolēma dalīties savās priekšzināšanās.

Lai viss būtu pilnīgi godīgi un tiktu izslēgtas jebkādas favorītisma iespējas, katras partijas apskatam tika atvēlētas precīzi divas minūtes. Atvēlētajam laikam noslēdzoties, atskan skaņas signāls un jāpāriet pie nākamās partijas. Tāpat – katra no partijām pieteikta ar kādu to raksturojošu dziesmu. Piemēram, Inokentija Mārpla dziesmu par to, kas jādara krievijai.

Mūsu portālā publicētajā aptaujā “Vai esi jau izlēmis, par ko balsosi Eiropas Parlamenta vēlēšanās?” veseli 35% respondentu bija bija atzīmējuši, ka vēl domā. Savukārt 25% – ka vēlēšanās nepiedalīsies vispār. Lai arī uz 75% vēlētāju aktivitāti cerēt būtu visnotaļ naivi, abi Tomi tic, ka neizlēmīgajiem var palīdzēt izlemt, kurai no partijām atdot savu balsi. Vai precīzāk – kurām to nekādā gadījumā neatdot.

Nepalaid garām!

Uz augšu