Šodienas redaktors:
Krista Garanča

"Tu, meitiņ, nedrīksti dusmoties uz mani..." Māra Zālīte par Ilzes Ķuzules-Skrastiņas atzīšanos, dzīvojot viņas ēnā (1)

Foto: LETA

Dailes teātra aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa forumā "Līdere" atklāti runāja par to, cik grūti ir bijis dzīvot un veidot karjeru slavenas mammas ēnā. Nu viņas mamma, dzejniece Māra Zālīte komentējusi meitas pārdomas. 

Lielajā intervijā žurnālam "Ieva" par šo pašu tematu dzejniecei tika vaicāts arī par vīru Jāni un dēlu – kā viņi sadzīvojuši ar Māras slavu.

"Viņi nekad nav žēlojušies. Bet ar Ilzi es to jau paredzēju.

Viņai visu laiku tika bakstīts acis - tu spēlē Džuljetu un citas lielas lomas, jo esi Zālītes meita! Bet to, ka viņa ir Zālītes meita, un arī Ķuzuļa, kurš ir leģenda savā jomā kā rokasbumbas tiesnesis, meita, Ilzes kursa audzinātājs Pēteris Krilovs bija uzzinājis tikai pēc trešā kursa beigšanas.

Ilze to neafišēja. Un Džilim, kurš Ilzei dāsni deva pirmās lomas, vispār ir pilnīgi vienalga, kas kuram ir meita vai sieva. Mēs ar Ilžuku izrunājāmies, un es teicu: "Tu, meitiņ, nedrīksti dusmoties uz mani, tev tam jātiek pāri, man tas arī ir sāpīgi, un es jūtu, ka tu it kā gribi atdalīties." Tā notiek ar daudziem; kāda pazīstama aktrise man stāstīja, ka viņas dēls negrib ar mammu kopā iet pa ielu, jo visi skatās.

Drusku jau cieš tā saucamie slavenību bērni. Lai gan es vispār nezinu, kas tas ir - slavenības! Man tas ir vienalga.

Bet Ilze ātri ieguva pašpārliecību, un teātris ir viņas dzīve kopš mazām dienām," stāsta dzejniece.

Vairāk lasiet izdevuma "Ieva" 5. jūnija numurā!

Uz augšu