Grieķijas salu daudzpusība: kas sagaida ceļotājus?

TVNET
Foto: Shutterstock

Grieķijas salas, kas kā dārgakmeņi izkaisītas pa Egejas un Jonijas jūru, piedāvā plašas atpūtas iespējas. Katra sala lepojas ar savu unikālo šarmu, padarot Grieķiju par ideālu vietu tiem, kas meklē gan piedzīvojumus, gan mieru. Starp neskaitāmajām salām tieši Korfu, Santorini, Mikona, Krēta un Roda izceļas kā iecienītākie ceļojumu galamērķi, un katrs no tiem piedāvā neaizmirstamu pieredzi. 

Korfu – smaragda sala

Korfu, kas grieķu valodā pazīstama kā Kerkira, ir īsta paradīze Jonijas jūrā un tiek īpaši izcelta ar tās elpu aizraujošajām ainavām un dzidrajiem ūdeņiem. Atšķirībā no citām salām Korfu ir īpaši auglīga zeme, kas izraibināta ar olīvu audzēm, cipresēm un savvaļas ziediem, radot gandrīz tropisku sajūtu - tieši tāpēc tā tiek dēvēta par smaragda salu. 

Foto: Shutterstock

Salas bagātā vēsture ir atspoguļota tās arhitektūrā, sākot no venēciešu celtā cietokšņa Korfu pilsētā līdz neoklasicisma stila Ahileja pilij, kas kādreiz bija Austrijas ķeizarienes Elizabetes vasaras atpūtas vieta. 

Tāpat sala var lepoties ar skaistām pludmalēm. Paleokastritsa ar kristāldzidrajiem ūdeņiem un iespaidīgajām klintīm ir iecienīta snorkelēšanai un niršanai, savukārt Glifadas un Sidari smilšainie krasti piesaista tos, kas vēlas laiskoties saulītē. 

Tiešos lidojumus no Rīgas uz Korfu šā gada maijā sāka aviokompānija Norwegian, kā arī nodrošina aviokompānija airBaltic.

Santorini – romantiķu sala

Santorini ar ikoniskām baltām ēkām un elpu aizraujošiem saulrietiem bieži tiek saukta par vienu no romantiskākajiem galamērķiem pasaulē. Šī Kiklādu sala, kas izveidojusies no vulkāna izvirduma, piedāvā dramatiskas ainavas un greznu pieredzi.

Foto: Shutterstock

Iespaidīgie skati, kas paveras no Firas un Oijas pilsētām, ir nepārspējami. Salas unikālā ģeoloģija nodrošina arī intriģējošas melno smilšu pludmales, piemēram, Kamari un Perisu.

Santorini ir slavena ar unikāliem vīniem no vīnogām, kas audzētas vulkāniskā augsnē. 

Mikonas sala – izklaides meka

Mikona, ko nereti dēvē par Grieķijas Ivisu, ir sinonīms rosīgai naktsdzīvei un krāšņiem pludmales klubiem. Tomēr tā piedāvā arī klusus nostūrus un Grieķijas tradicionālo šarmu.

Foto: Shutterstock

Salas naktsdzīve tiek uzskatīta par leģendāru, jo vietējos pludmales klubos mēdz uzstāties arī pasaulslaveni dīdžeji. Mikonas pludmales ir piemērotas visām gaumēm, sākot no ballīšu ainām Psarou līdz mierīgajām Agios Sostis smiltīm.

Līdzās tam sala apbur ar burvīgu vecpilsētu un tās labirintam līdzīgajām ieliņām, baltajām ēkām un pat ikoniskajām vējdzirnavām!

Krēta – mītu un leģendu sala

Krēta, lielākā no Grieķijas salām, ir daudzveidīgu ainavu un dziļi iesakņojušos tradīciju zeme. No nelīdzeniem kalniem un senām drupām līdz rosīgām pilsētām un rāmiem ciematiem Krēta piedāvā visai daudzpusīgu pieredzi.

Foto: Shutterstock

Krētā atrodas leģendārā Knosas pils, mīnojiešu civilizācijas sirds. Arheoloģiskās vietas, kā arī Iraklijas muzeji sniedz aizraujošu ieskatu Grieķijas senākajā vēsturē.

Arī salas "dabiskais skaistums" ir vienlīdz iespaidīgs, jo Samarijas aiza piedāvā vienu no Eiropas slavenākajām pārgājienu pieredzēm. Senatnīgās Elafonissi un Balos lagūnas pludmales ar savām rozā smiltīm un tirkīzzilajiem ūdeņiem ir vietas, kas jāredz ikvienam.

Tiešos lidojumus uz Krētas galvaspilsētu Irakliju no Rīgas piedāvā aviokompānija airBaltic un tūrisma operators JoinUP!

Roda – bruņinieku sala

Rodas sala, lielākā no Dodekanesas salām, ir vieta, kur saplūst vēsture un mūsdienīgums. Rodas sala, kas pazīstama kā Bruņinieku sala, piedāvā viduslaiku arhitektūras, seno drupu un satriecošo pludmaļu apvienojumu.

Foto: Shutterstock

Viduslaiku Rodas vecpilsēta, kas ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, šarmē ar savām bruģētajām ieliņām, apkārtesošajiem cietokšņiem un grandiozajā pilīm. 

Savukārt Rodas pludmales tiek uzskatītas par vienām no labākajām visā Grieķijā - tām ir arī plašs piedāvājums ūdens aktivitātēm. Salas austrumu piekraste ir īpaši populāra ar tās dzidrajiem ūdeņiem un smilšainajiem krastiem.

Uz Rodas salu no Rīgas var aizlidot ar aviokompānijas airBaltic tiešo reisu.

***

2024. gada vasaras sezonā RIX Rīgas lidosta piedāvā savienojumus ar vairāk nekā 100 tiešo regulāro un čartera lidojumu galamērķiem. Regulārus lidojumus no Rīgas nodrošina aviokompānijas airBaltic, AEGEAN, British Airways, Finnair, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Norwegian, Ryanair, Transavia, Turkish Airlines, Uzbekistan Airways un Wizz Air. Savukārt no šā gada oktobra lidojumus no Rīgas uz Dubaiju sāks arī aviokompānija flydubai.

Vasaras sezonas RIX galamērķu karte apskatāma šeit.

No Rīgas lidostas ir pieejami tiešie lidojumi gan uz daudzām Grieķijas salām un uz Grieķijas galvaspilsētu Atēnām, gan uz daudziem citiem vasaras atpūtas galamērķiem!

  • Grieķija (Atēnas – AEGEAN, airBaltic, ITAKA; Korfu – Norwegian, airBaltic, Krēta, Iraklija – airBaltic, JoinUP!; Kavala – ITAKA; Roda – airBaltic, Patra – Tez Tour; Saloniki – airBaltic);
  • Albānija (Tirāna – airBaltic, ITAKA);
  • Melnkalne (Tivata – Norwegian, airBaltic, JoinUP!);
  • Bulgārija (Sofija – airBaltic; Burgasa – airBaltic, Novatours);
  • Slovēnija (Ļubļana – airBaltic);
  • Moldova (Kišiņeva – airBaltic);
  • Kosova (Priština – airBaltic);
  • Ziemeļmaķedonija (Skopje – airBaltic);
  • Serbija (Belgrada – airBaltic);
  • Horvātija (Dubrovnika, Splita – airBaltic);
  • Rumānija (Bukareste – airBaltic);
  • Turcija (Stambula – Turkish Airlines, airBaltic; Antālija – Tez Tour, Novatours, Coral Travel, Anex Tour, JoinUP!).

Raksts tapis sadarbībā ar RIX Rīgas lidostu.

Nepalaid garām!

Uz augšu