Grīziņkaln, saturies! Desmitgades lielākā brīvrunu cīņa ir klāt

TVNET
Foto: publicitātes

Piektdien, 7. jūnijā, Grīziņkalnā "Ghetto Games" kolizejā notiks līdz šim lielākais brīvrunu batls, kurā dalībnieki sacentīsies par vairāku tūkstošu vērtu balvu fondu. Visu zvaigžņu batls iezīmē desmitgades spilgtākos brīvrunas meistarus, kuru prasmes vērtēs skatītāji un Latvijas repa smagsvari.

Brīvruna ir daļa no hiphopa kultūras, un praktiski tā izpaužas kā spontāna rīmēšana uz vietas par iepriekš nezināmām tēmām un uzdevumiem. "Ghetto Games" batli atšķiras no citiem šāda veida pasākumiem ar to, ka dalībnieki nevar lietot necenzētu leksiku, taču tā ir nemitīga sacensība pat brīdī, kad jāpasaka kādam kompliments. Ierasts, ka "Ghetto Games" batlā galvenā balva ir respekts un 1000 eiro, taču šajā visu zvaigžņu batlā galvenās balvas apmērs būs lielāks un tiks atklāts pasākuma laikā.

Dalībniekus vērtēs prominenta un pieredzējusi žūrija: repa un brīvrunas vecmeistars Kurts, viens no Latvijas hiphopa stūrakmeņiem Skutelis, Mežaparka kalibra reperis Gacho, 371 batlu līgas boss Bruno Reiss un jaunās paaudzes fenomens Prusax.

Par desmitgades čempiona titulu sacentīsies trīskārtējais čempions Abra (2017., 2019., 2021.), divkārtējais čempions Zirnis (2018., 2022.), Edavārdi (2014., 2016.), Stobrs (2013., 2015.) un 2023. gada laureāts Burlax. Viņiem pievienosies Chevskis un E.V., kuri iemantoja skatītāju simpātijas un batlā nokļuva, pateicoties skatītāju balsojumam. Astotais dalībnieks Ryuma vietu batlā izcīnīja pats, frīstailojot ar konkurentiem radio Pieci raidījumā “REPortāža”.

Grīziņkalna vārti skatītājiem tiks vērti plkst. 17, batla sākums plkst. 19. Skatītājiem lūgums nākt laicīgi, neveidojot rindas, jo biļešu pārbaude prasīs laiku. Biļetes vēl iespējams iegādāties.

Nepalaid garām!

Uz augšu