Holivudas zvaigzne Kristena Stjuarte viesojas Latvijā: ko aktrise novērtējusi līdz šim?

Foto: Reuters/ScanPix
Sejas.lv

Amerikāņu aktrise Kristena Stjuarte, kura pasaules slavu ieguva filmu sāgā "Krēsla", bet nostiprināja to ar princeses Diānas lomu melodrāmā "Spensere", šobrīd uzturas Latvijā. Kas zināms par aktrises viesošanos šeit?

Februāra beigās sociālos tīklus pāršalca ziņa, ka Holivudas aktrise, filmu sērijas "Krēsla" zvaigzne Kristena Stjuarte ieradusies Latvijā un paviesojusies restorānā "Brandīns" Ikšķilē.

"Mūsu ikdiena ir piepildīta ar lielisku ēdienu, taču pats galvenais ir cilvēki, kuri to padara īpašu, - gan mūsu izcilie viesmīļi un pavāri, gan viesi! Šodien īpaši priecājāmies tepat Ikšķilē uzņemt viesos Holivudas zvaigzni Kristenu Stjuarti," fotogrāfiju ar aktrisi platformā "Instagram" parakstījis restorāna personāls.

Stjuarte no ēdienkartes izvēlējusies restorāna topa ēdienus – brieža tartaru un Tom Yum zupiņu. Kā dzērienu viņa baudījusi svaigo ingvera un piparmētru tēju.

Viņa arī bijusi pieklājīga, laipna un pozitīva, sasveicinājās ar personālu un vēlāk pateicās par ēdienu un uzņemšanu, kā arī neatteica nofotografēties, pēcāk Latvijas presei sacīja restorāna viesmīle.

Tad kļuva zināms, ka Stjuarte Latvijā ir jau otro reizi un te meklēja vietas savas jaunās filmas – biogrāfiskās drāmas "The Chronology of Water" – uzņemšanai.

Martā Stjuarte raidījumā "The Late Show with Stephen Colbert" šo informāciju apstiprināja.

"Es par šo filmu domāju jau sešus septiņus gadus. Es nezinu, vai tā būs laba, bet es par to ilgi esmu domājusi. Mēs filmēsim Latvijā. Tur piedalīsies Imodžena Pūtsa un Tora Bērča. Es šobrīd esmu pārņemta ar to," tā Stjuarte.

Kā zināms, Tora Bērča plašāku atpazīstamību ieguva 1999. gada kinolentē "Amerikāņu skaistums" (American Beauty), bet Imodžena Pūtsa ir angļu aktrise, kura izlauzās kino lauciņā 2005. gada filmā "V ir vendeta" (V for Vendetta).

Savukārt pavisam nesen - jūnija sākumā - Stjuarte izbaudīja arī iepirkšanos Rīgā.

"Nav nekāds noslēpums, ka Kristena Stjuarte novērtē vintage, taču mūs ļoti patīkami pārsteidza tas, ka šodien viņa izvēlējās apmeklēt tieši mūsu veikalu, iegādājoties apģērbu," teikts "vintage" veikala "The Northern Grip" ierakstā vietnē "Instagram", pievienojot fotogrāfiju, kur redzama aktrise.

To, kāda būs gaidāmā kinolente, pagaidām varam tikai minēt. Taču 2021. gada filma "Spensere" (Spencer) ar Stjuartes lomu ir pieejama jau tagad "HBO" un LMT Viedtelevīzijā.

"Princeses Diānas un prinča Čārlza attiecības jau sen kļuvušas vēsas. Klīst baumas par ārlaulības sakariem un šķiršanos, tomēr uz Ziemassvētku laiku, kas tiek pavadīts Karalienes Sendringemas muižā, tiek noslēgts pamiers. Te goda vietā ir ēdieni, dzērieni, šaušana un medības. Diāna labi pārzina šo spēli. Bet šogad viss notiks pavisam citādi," teikts filmas anotācijā. Filma "Spensere" uzbur iztēles ainas par to, kas būtu varējis notikt šajās pāris liktenīgajās dienās.

Galvenajā lomā Kristena Stjuarte un Timotijs Spols.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Uz augšu