Latvijas mūzikas topā debitē repa leģenda Eminems (2)

TVNET
Foto: Getty Images via AFP

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. Kas attiecas uz ārzemju mūziku, 23. nedēļā Latvijas straumēšanas un radiostaciju topa rezultāti ir līdzīgi, tikai dziesmas ir dažādās vietās.

Straumēšanas tops

Latvijas straumēšanas topā pirmajā nedēļā uzreiz jau pirmajā vietā ir amerikāņu reperis Eminems ar singlu “Houdini”, kas izraisīja šūmēšanos dažādu paaudžu klausītāju vidū.

Plašā pasaule Eminema alter ego “Slim Shady” iepazina repera trešajā albumā “The Marshall Mathers LP”, kas iznāca jau tālajā 2000. gadā, ar singlu “The Real Slim Shady”. Iepriekš 1997. gadā bija izdots “Slim Shady EP”. Jaunā singlā “Houdini” arī dzirdam alter ego “Slim Shady”, kas auditorijā joprojām rada daudzveidīga emocijas. Šo nekaunību izbalansē dziesmā izmantotā 80. gadu “Steve Miller Band” popdziesmas “Abracadabra” tēma un, iespējams, tāpēc “Houdini” pirmajā nedēļā ir ierindojies arī Latvijas radiostaciju topa 14. vietā. Singls ir vēstnesis šogad gaidāmajam Eminema albumam “The Death of Slim Shady” - mēļo, ka tas iznāks jau šajā vasarā.

Foto: publicitātes

Straumēšanas topa otrajā vietā Tomijs Ričmens ar “Million Dollar Baby”, radiostaciju topā dziesma ir 19. vietā. Artemas ar singlu “I Like the Way You Kiss Me” ir trešais straumēšanas topā un ceturtajā vietā radiostaciju topā.

No latviešu singliem straumētākais joprojām ir apvienības “Olas” dziesma “Nārnija” - lielajā straumēšanas topā dziesma ir devītajā vietā. Otrajā vietā ir Fiņķa un Patrishas “Raķešu zinātne” - lielajā topā dziesma ir 13. vietā. Grupas “Singapūras Satīns” dziesma “Degviela” ir trešā straumētākā latviešu singlu topā, un kopsummā latviešu singlu desmitniekā grupai ir trīs dziesmas.

Radiostaciju tops

Latvijas radiostaciju topā 23. nedēļā pirmajā vietā jau astoņas nedēļas ir Sabrina Kārpentere ar singlu “Espresso”. Otrais ir dziesminieks Hozier ar “Too Sweet” - topā desmit nedēļas. Savukārt no astotās uz trešo vietu pakāpies Bilijas Eilišas singls “Lunch” - topā trīs nedēļas. Visas dziesmas atrodamas arī straumēšanas top 20.

Foto: publicitātes

No latviešu singliem līderos joprojām ir Viktors Buntovskis ar singlu “Parasta meitene” - lielajā radiostaciju top 20 dziesma ir 17. vietā. Grupas “Instrumenti” jaunais singls “Tu iekriti manī” ir otrā spēlētākā latviešu dziesma, lielajā topā ieņem 18. vietu. Trešie no latviešu singliem ir grupa “Muud” ar “Varbūt” - lielajā topā ieņem 25. vietu.

No latviešu singliem radiostaciju topa jaunumi ir “Papīra Lidmašīnas” ar “Lido tu” un “Instrumenti” ar “Tu iekristi manī” - topā atrodas divas nedēļas, tikmēr “Vēstulēs” ar “Šī vasara” un Ivo Grīsniņš Grīslis ar “Savaldi Mani” topā ir trīs nedēļas.

Mūzikas jaunumi

Dziedātāja Dona jaunais singls “Dark” ir iznācis un atrodams starp straumētākajiem latviešu singliem, un tomēr dziesmai vēl vajadzīgs atbalsts, lai nokļūtu topa augšgalā. Albumu “Lielās cerības” izdevis Jāņa Šipkēvica projekts “SHIPSEA” un albuma tituldziesma ir latviešu singlu radiostaciju topa devītajā vietā.

Jaunu singlu “Līdz pat bezgalībai” izdevusi grupa “Carnival Youth” - kā tam būs veicies, to redzēsim nākamajās nedēļās. Savukārt 19. jūnijā jauno dziesmu “Nejauši kadri” izdos “Sudden Lights”, kuri šobrīd straumēšanas topā ir atgriezušies ar “Čikāgas piecīšu” dziesmas “Mūsu mīlestība” kaverversiju. Sava ietekme uz Latvijas mūzikas topu būs arī Līgo svinību pleilistēm - varam minēt, kuras iemīļotās, bet piemirstās dziesmas atgriezīsies rotācijā!

Nepalaid garām!

Uz augšu