"Izrādās, es arī esmu mirstīga..." Vaikule par to, kā slimība izmainīja viņas dzīvi

Sejas.lv
Dziedātāja Laima Vaikule
Dziedātāja Laima Vaikule Foto: Paula Čurkste/LETA

Dziedātāja Laima Vaikule raidījumā "1:1" atklāti runāja par diagnozi vēzis, ko viņa saņēma pirms 35 gadiem. 

Vaikule iepriekš ir publiski izteikusies par slimību, īpaši tāpēc, ka pēc šīs diagnozes daudziem mēdz nolaisties rokas.

"Šodien medicīna ir tik augstā līmenī, ka galvenais ir iet pie ārstiem - vienreiz gadā tas ir jāizdara. Jo agrāk jums diagnosticēs, jo labāk. Jo šodien var dzīvot pat ar vissarežģītākajām slimībām daudzus, daudzus gadus," teic Vaikule. 

"Man bija 35 gadi, kad ar mani tas notika. Dabīgi, tā bija bija pirmā reize, kad sapratu, ka, izrādās, es arī esmu mirstīga. Līdz tam par to nebiju domājusi - tikai dejoju un dziedāju, bet te man viss sagriezās," atklāj dziedātāja.

Viņa teic: "Es sāku mīlēt visu! Suņus, kaķus, kokus... Pēkšņi es redzēju, ka liepas cērt nost manā klātbūtnē. Es sāku saprast, ka es nedrīkstu nolauzt nevienu zariņu. Tas manī samainījās pēc slimības."

"Es nevaru žēloties par to - man tas viss bija vajadzīgs. Es pārāk domāju par sevi 30 gados. Šodien es varu domāt par visu pasauli - man tas viss ir svarīgi. Mīlestība pret visu dzīvo, ieskaitot cilvēkus, kuri šodien gan mani ļoti, ļoti satrauc..." tā Vaikule.

Kā zināms, 1991. gadā amerikāņu ārsti Vaikulei konstatēja krūts vēzi. Pirms diviem gadiem izskanēja ziņas, ka dziedātāja atkal cīnās ar slimību. Viņa gan par to runājusi izvairīgi. 

Uz augšu