"Laika suns" solists jau sešus mēnešus atturas no alkohola; viņa ieraksts norezonē ar citiem mūziķiem

Sejas.lv
Foto: publicitātes

Grupas "Laika suns" mūziķis Arnis Račinskis sociālajos tīklos dalījies ar atklātu ierakstu, kur runā par atturēšanos no alkohola. 

"Mans eksperiments ir sasniedzis jau kaut kādu pieminēšanas vērtu atzīmi - seši mēneši!" raksta Račinskis, atklājot, ka tieši tik ilgi nav pieskāries alkoholam.

"Noteikti nenāku no vietas, kur dzērieni ir bijuši ķēpīgi lipīgs purvs, no kura nevar izkļūt, vienmēr esmu bijis sociāls dzērājs vai komforta baudītājs, esmu ieturējis garākas pauzes, esmu sekojis limitiem, esmu arī stādījis rekordus, redzējis, kā slēdz naktslokālus rīta pusē, un esmu redzējis iztukšojamies dzēriena pudeli, neizejot no mājas, bet būtiski, ka abus šos aspektus – sociālo un komforta – līdz šim esmu uztvēris nekritiski, varbūt pat aplami," raksta Račinskis.

Viņš spriež: lai socializētos, dzērieni nav obligāta blakne. "Savukārt komforts ir relatīvi īslaicīgs un nereti šausmīgi dārgs - caurs miegs, stindzinošas paģiras un dzērienu cenas bārā ir daži aspekti," tā mūziķis.

Mūziķis gan neslēpj, ka gaidījis vasarīgu laiku ar bažām, taču viņš bauda vakara socializēšanos ar, piemēram, bezalkoholisku alu vai citronūdeni. 

Mūziķa ieraksts rezonējis ar citiem, kuri atklāj savu atturēšanās stāstu. 

Daudzi arī uzsver: kļūst arvien vairāk mūziķu, kas atturas no alkohola. Piemēram, mūziķis Ainars Mielavs raksta: "Labs, atklāts, pārdomāts vēstījums. Atbildīgi uzrakstīts. Atšķirībā no dažiem estrādes dziedātājiem, kuri savus nedzeršanas rekordus pievieno artistu veicināšanas mapei." Savukārt Kārlis Būmeistars: "Primā. Prieks. Arī man mūždien jautājuši, kā es 20 gadus varu izturēt visur apkārt tos alkomuzikantus (pārspīlēts joks) un pavadīt labi laiku. Atbilde - tas īstenībā ir vienkāršāk nekā izskatās."

Uz augšu