Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Tīzeris Podkāsts “Nav divu Tomu” atgriežas pie ierastā formāta (1)

Atbildējuši uz skatītāju uzdotajiem jautājumiem un vētījuši partijas, kuras sevi pieteica kā potenciālos Latvijas pārstāvjus Eiropas Parlamentā, raidījuma “Nav divu Tomu” autori, TVNET publicists Toms Lūsis un kultūras redaktors Toms Treibergs nolēma atgriezties pie ierastā formāta un pārskatīt aktualitātes, kuras atrodamas gan ziņu virsrakstos, gan soctīklu slejās.

Pirmdien, 17. jūnijā, par atkāpšanos no kultūras ministres amata paziņoja kādreizējā Rīgas Kino muzeja vadītāja un Rīgas domes deputāte Agnese Logina, kura savas politiskās karjeras ceļu izvēlējās mērot rokrokā ar partiju “Progresīvie”.

Paziņojumā par atkāpšanos Agnese Logina minēja, ka ir “lepna par paveikto un drosmīgi pieteikto”, savukārt politiķes partijas biedrene Justīne Panteļējeva, kura ir “Progresīvo” līdzpriekšsēdētāja, pateicās kolēģei par to, ka viņa “izcēlusi dienas gaismā jautājumus, kuri sen bija gulējuši Kultūras ministrijas plauktos”.

Kā tas nereti mēdz būt līdzīgos gadījumos, jājautā – ja jau viss bija tik labi, kur tad bija jāskrien? Bet tik svarīgas pozīcijas ilgi tukšas nepaliek, un tūdaļ jau kā kultūras ministra amata kandidāte no “Progresīvo” puses tika pieteikta migrācijas un dažādības jautājumu pētniece Agnese Lāce, kura līdz šim kultūras ministrijā pildīja parlamentārās sekretāres pienākumus.

Tai pašā 17. jūnijā noslēdzās termiņš Saeimas frakciju pārstāvju izvirzīšanai “Rail Baltica” parlamentārās izmeklēšanas komisijai. Saeima pēc opozīcijā esošo "Apvienotā saraksta", Nacionālās apvienības, "Latvija pirmajā vietā" un pie frakcijām nepiederošo - kopā 34 deputātu - priekšlikuma nolēmusi izveidot parlamentārās izmeklēšanu komisiju par "Rail Baltica" projekta virzībā pieļautajām kļūdām. Komisijai noteikts sešu mēnešu darba termiņš.

Atsevišķa izmeklēšanas komisija nenāktu par ļaunu arī konfliktsituācijai starp Grīziņkalna apkaimes iedzīvotāju biedrību un iniciatīvu “Ghetto Games”. Komunikācijas mezglos sapītas vērtīgas pilsētas iedzīvotāju ikdienas sastāvdaļas: rimta, klusa atpūta pēc aizvadītas darba dienas un aktīvas sporta spēles, kuras šad tad tiek papildinātas ar kādu repa cīkstiņu vai mūziķu uzstāšanās reizēm.

Visbeidzot, atkārtošana ir zināšanu māte un tādēļ – kaut arī tā ir saucēja balss tuksnesī – pēc aizvadītā LGTBQ+ kopienas cilvēku Praida gājiena podkāsta veidotājiem šķita svarīgi atgādināt par nonsensu “Queers for Palestine”.

Raidījuma "Nav divu Tomu" jaunākā epizode pie skatītājiem nonāks piektdien, 21. jūnijā. To iespējams noskatīties portāla TVNET tiešsaistes žurnālā TVNET+

Nepalaid garām!

Uz augšu