FOTO un VIDEO Kā Igaunijas latviešu koris "Ziemeļu balsis" ar dziesmu stiprina Baltijas vienotību

Tartu 2024 Dziesmu un deju svētkos, kuri šonedēļ norisinās Dienvidigaunijas sirdī, piedalās arī Igaunijas latviešu koris "Ziemeļu Balsis", kurš pastāv jau kopš 2013. gada un ir piedalījies 2013., 2018., un 2023. gada Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos. Korī šobrīd dzied aptuveni 50 dziedātāji no deviņām valstīm: Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Vācijas, Kanādas, Francijas, Lielbritānijas, Turcijas un pat Ķīnas.

Diriģentu Matīsa Brieža un Riharda Zariņa vadītais koris aizvadīto astoņu mēnešu garumā ir cītīgi strādājis, lai iegūtu ceļazīmi uz Lietuvas dziesmu svētkiem. Darbs vainagojies ar panākumiem – 6. jūlijā “Ziemeļu balsis” kāps uz lielās Dziesmu svētku skatuves Viļņā, lai kopā ar kaimiņiem svinētu lielos dziedāšanas svētkus.

Lai iegūtu tiesības piedalīties šajos svētkos, korim bija jānosūta video ieraksti ar visām 28 dziesmām, kas tiks atskaņotas lielkoncertā. Lietuvas nacionālā kultūras centra pārstāvji bijuši ļoti pārsteigti par kora apņemšanos apgūt pilnu svētku repertuāru, kā arī norādījuši, ka koris šiem svētkiem acīmredzami ir gatavojies nopietni.

Nepalaid garām!

Uz augšu