Pakrojas muižu ieskaus miljoniem ziedu – tuvojas Ziedu, mākslas un mīlas festivāls

TVNET
Itāļu akrobāte Lorena Di Bello Pakrojas piedalās muižas brīvdabas uzvedumā.
Itāļu akrobāte Lorena Di Bello Pakrojas piedalās muižas brīvdabas uzvedumā. Foto: Publicitātes foto

Nav labāka laika, lai aizbēgtu no ikdienas, kā vasara. Sestdien, 29. jūnijā Lietuvas ziemeļos, Pakrojas muižā sāksies Šekspīra lugas "Sapnis vasaras naktī" iedvesmots 6. Ziedu, mākslas un mīlas festivāls.

Stāsta festivāla radošā direktore Kristīna Ivaņčenko: “Muiža krāšņi rotājas ziedu jūrā. Viesus sagaidīs floristu radītas fantastiska skaistuma kompozīcijas un milzīgas ziedu skulptūras, kuru augstums pārsniedz deviņus metrus.

Foto: Publicitātes foto

Šī gada interesantākā festivāla intriga ir floristikas risinājumi, kuru uzmanības centrā būs labība. Agrāk muižās labību audzēja iztikai. Šoreiz mūsu floristi padarīs graudaugus par vienu no galvenajiem kompozīciju akcentiem, kas parādīs ražas skaistumu jaunā veidā un radīs neaizmirstamu iespaidu.”

Itāļu akrobāte Lorena Di Bello Pakrojas piedalās muižas brīvdabas uzvedumā.
Itāļu akrobāte Lorena Di Bello Pakrojas piedalās muižas brīvdabas uzvedumā. Foto: Publicitātes foto

Mehāniskā teātra izrādes uz lielākās teātra skatuves

Lietuvas lielākā muiža pārtop par vienu grandiozo skatuvi Šekspīra "Sapnis Vasaras naktī" uzvedumam. Ziedu jūrā apmeklētāji kļūs par izrādes dalībniekiem kopā ar aktieriem. Šeit fantāzija mīsies ar realitāti, ikviens apmeklētājs varēs doties romantiskā atmiņu ceļojumā.

Foto: Publicitātes foto

Ierodoties muižā, apmeklētājus gaida tikšanās ar slaveniem Šekspīra varoņiem, kurus atveidos aktieri – draiskulīgo elfu Paku, pasaku karalieni Titāniju un elfu karali Oberonu.

Iecerēts arī pārsteigums – mehāniskais teātris, kura uzvedumu laikā aktieri kopā ar skatītājiem uzstāsies ne tikai muižas puķu dārzos, bet arī uz autentiski atjaunotās mehāniskā teātra skatuves.

Foto: Publicitātes foto

Ik dienu līdz pat rudenim festivāls iepriecinās apmeklētājus ar Šekspīra romantiku un fantāzijām, iespaidīgiem priekšnesumiem un izveicīgiem trikiem. Visas vasaras garumā muižā uzstāsies akrobāti un mākslinieki no Itālijas, Kolumbijas un Šveices.

Foto: Publicitātes foto

Piemēram, Itāļi Pjetro Barilli un Davide Spakāzi ir īsti sava amata speciālisti. 2022. gadā Davide Spakāzi pa virvi spēja noiet pat 1,2 kilometrus un tādējādi kļuva par Itālijas nacionālo rekordistu.

Foto: Publicitātes foto

Akrobātes Lorenas Di Bello spēja izpildīt trikus uz virves, izmantojot tikai sava ķermeņa svaru, daudziem liek aizturēt elpu. Viņa spēj uzstāties līdz pat deviņu metru augstumā, pieskaroties mākoņiem un ļaujot publikai, kas lūkojās debesīs, aizmirst savas raizes un iegrimt sapņos. Klauns Luka sola panākt, lai emocijas visas vasaras garumā būtu tikai pozitīvas.

Foto: Publicitātes foto

19. gadsimta muižas dzīve

Šeit būs iespēja iepazīt un pašiem piedzīvot autentisku 19. gadsimta Lietuvas muižas dzīvi. Pakrojas muiža ir ne tikai lielākais muižas komplekss Lietuvā, bet arī viens no 18 pievilcīgākajiem kultūras tūrisma objektiem Eiropā, Lietuvas "Gada tūrisma objekts" 2018., 2019., 2021. un 2022. gadā. Katru gadu šeit tiek rīkoti unikāli ziedu un gaismas festivāli un atjaunoti 19. gadsimta muižas dzīves mirkļi.

Vairāk informācijas muižas tīmekļa vietnē

Foto: Publicitātes foto

Nepalaid garām!

Uz augšu