Pēc 20 gadiem grupa “kuba” izlaiž otro studijas albumu “laukumi”

TVNET
Grupa "kuba" kopā ar "Jersika Records" vadītāju Mareku Ameriku albuma "laukumi" prezentācijas vakarā.
Grupa "kuba" kopā ar "Jersika Records" vadītāju Mareku Ameriku albuma "laukumi" prezentācijas vakarā. Foto: Publicitātes foto

20. jūnijā muzikālajā bārā “When Coffee Meets Whisky” Rīgā, Baznīcas ielā notika grupas “kuba” otrā studijas albuma “laukumi” pasaules pirmatskaņojums.

Albums izdots vinilplates formātā (izdevējs kuba, izplatītājs Jersika Records). Digitāli mūzikas straumēšanas servisos ieraksts pieejams no piektdienas, 28. jūnija.

Pasākumā, kurā pilnā garumā tika atskaņots jaunais ieraksts, klātienē piedalījās pieci no sešiem grupas mūziķiem, savukārt attālināti prezentācijai pieslēdzās sestais dalībnieks – taustiņinstrumentālists Mārtiņš Strautnieks jeb Gonzo, kas jau vairākus gadus dzīvo Lielbritānijā.

“Šis varētu būt ilgāk tapušais otrais studijas albums Latvijas mūzikas vēsturē,”

komentē grupa.

Muzikālais materiāls otrajam albumam radies pēc debijas ieraksta 15 Episodes Of Kuba (2002) izdošanas laika periodā no 2003. līdz 2006. gadam. Vairāki skaņdarbi izskanējuši arī tā laika koncertos dažādos Rīgas klubos – "Metro", "Casablanca", "Depo" un citos. 

2006. gadā grupa pārtrauca savu darbību, iecerētais otrā albuma ieraksts tā arī netika pabeigts un tas dienas gaismu neieraudzīja.

Albums no jauna ierakstīts tikai 2017. gadā Valmierā, "Hodila" studijā. Savukārt gala mikss īstenots pandēmijas laikā – 2021., 2022. un 2023. gadā Rīgā, studijā "Mute". Tātad albums tapis 20 gadus.

“Šā albuma tapšanu varētu salīdzināt ar atsperi, kas lēnām, bet mērķtiecīgi atvilkta, pārdomājot katru sīkumu, katru detaļu, lai beidzot šogad to varētu atlaist un ieraksts ar pamatīgu spēku kā šāviņš sāktu savu ceļu izplatījumā. Mēs ceram, ka plates lidojums būs tāls un ilgs, tā atradīs savu klausītāju, atradīs savu ceļu arī citās mākslas formās,”

stāsta mūziķi.

Albuma vāka fotogrāfiju autors ir Mārtiņš Grauds. Plates dizains – Jānis Birznieks un Edgars Ameriks.

Projektā kuba apvienojušies vairāki Latvijā zināmi mūziķi – Arnis Račinskis, Jānis Žilde, Mareks Ameriks, Toms Ostrovskis, Mārtiņš Strautnieks un Mikus Solovejs.

Jauno skaņuplati var iegādāties visos mūzikas veikalos kā arī izdevniecības Jersika Records mājas lapā vai Bandcamp platformā.

Atgādinām, ka instrumentālās mūzikas apvienības kuba pirmais studijas ieraksts 15 Episodes Of Kuba klajā nāca 2002. gadā un saņēma divas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas – kategorijā Labākā debija un Labākais instrumentālās mūzikas albums.

Nepalaid garām!

Uz augšu