Par kļūmēm runās arī festivālā "LAMPA" – nepalaid garām "FuckUp night" Cēsīs

TVNET
Foto: publicitātes

Nevienam nav izdevies piedzīvot veiksmes stāstu bez kāda starpgadījuma jeb “fakapa”, kas kaut nedaudz ir sašūpojis viņa profesionālo karjeru. Bet labā ziņa ir tā, ka no kļūdām var mācīties un, ja nevar, – tad vismaz par tām var pasmieties. Tieši šī iemesla dēļ jau septīto gadu Latvijā tiek rīkoti “FuckUp nights Riga” jeb neražu stāstu vakari. Tiem, kam kārojas paklausīties spilgtu personību neražu stāstus, ilgi vairs nav jāgaida – jau 5. jūlijā festivālā “LAMPA” Cēsīs “Latvijas Mobilais telefons” sadarbībā ar “FuckUp nights Riga” rīko stāstu vakaru, kurā uzsvars būs ne tikai uz piedzīvotajām neveiksmēm, bet arī uz inovācijām, kas radušās to ietekmē!

Kļūdīties ir cilvēcīgi, bet runāt par kļūdām – drosmīgi

“FuckUp Nights” ir globāla kustība, kas radusies 2012. gadā Meksikā, kad grupa draugu neformālā gaisotnē dalījās ar neveiksmēm savā profesionālajā darbībā. Pašlaik "FuckUp Nights" pasākumi tiek rīkoti jau 204 pilsētās vairāk nekā 40 valstīs, kur dažādu jomu profesionāļi nebaidās atklāt savas karjeras neveiksmes. Savulaik, kad Latvijā tikai sākās “FuckUp nights Riga” kustība un interesantu loks vēl nebija tik plašs, stāstu vakari tika aizvadīti mājīgajās “Kaņepes kultūras centra” telpās. Šodien interese par neražu stāstu vakariem ir izaugusi tik liela, ka regulārie pasākumi nu jau notiek kinoteātra “Splendid Palace” lielajā zālē. Savukārt sarunu festivāls “LAMPA” ir iedvesmojoša domu apmaiņas platforma, kurā sastopas dažādi viedokļi, pārliecības un argumenti, lai mēs visi kopīgi asinātu savus prātus un izaicinātu savus priekšstatus. Tāpēc tikai likumsakarīgi, ka festivāla programmu papildina notikums, kas mums atgādina – mēs visi esam tikai cilvēki.

Būt cilvēkam nozīmē piedzīvot arī neveiksmes un kļūdīties. Ne velti ir teiciens, ka nekļūdās tikai tas, kas neko nedara. Šī ir patiesība, kas bieži aizmirstas, tāpēc uz neražu stāstu vakariem allaž ielūdz sabiedrībā pazīstamas personas, kas ir gana drosmīgas, lai kopīgi padalītos ar mazākiem un lielākiem savas dzīves “fakapiem”. Tas kalpo kā apstiprinājums: tikai darot, mēģinot un piedzīvojot neveiksmes, mēs augam. Un, ja gadās arī kāda absolūti muļķīga kļūda, – to var pārdzīvot.

Ar neveiksmi pretī panākumiem

5. jūlijā gaidāmajā inovāciju un neražu stāstu vakarā jaudīgu profesionāļu un Latvijas inovatoru pieredzes stāsti ļaus ar smaidu atskatīties uz gadu gaitā piedzīvotajām ķibelēm profesionālajā dzīvē, kā arī mācībām ceļā uz panākumiem. Pieredzē dalīsies četras iedvesmojošas personības – arhitekte un kuratore Dagnija Smilga, RTU inovāciju prorektore Liene Briede, TechHub Riga līdzdibinātājs Viesturs Sosārs un LMT valdes loceklis un viceprezidents mārketinga un biznesa attīstības jautājumos Ingmārs Pūķis. Dalībnieki atklās, kā profesionālās un arī privātās dzīves likstas viņus sapurinājušas, sniegušas vērtīgas mācības un veicinājušas turpmākos sasniegumus. Iespējams, arī tev lieti noderēs kāda gūtā atziņa! Šis būs arī numeroloģiski spēcīgs pasākums, jo sarunu festivālam “LAMPA” šogad aprit 10 gadi, un tas būs 25. “FuckUp Nights Riga” pasākums, kurā uzstāsies 100. runātājs!

Šo īpašo vakaru vadīs un skatītājus iedrošinās uzdot jautājumus, kā arī citādāk iesaistīties notikumā neviens cits kā komiķis Edgars Bāliņš. Pasākumam būs iespēja sekot līdzi ne tikai klātienē, bet arī tiešraidē festivāla “LAMPA” oficiālajā tīmekļa vietnē un LMT Viedtelevīzijā no plkst. 21.30–23.15. Būs pieejams arī tulkojums zīmju valodā un reāllaika transkripcija.

Neaizmirsti par citiem “fakapiem”

Iespējams, ka 5. jūlija stāsti pamudinās paklausīties arī citus neveiksmju stāstus vai arī pārliecināties, kā tad īsti tie ķibeļu stāsti izskatās? LMT Viedtelevīzijā ir pieejami tādu cilvēku kā TVNET+ publicista Toma Lūša, komponista, žurnālista un pētnieka Edgara Raginska, Astro’n’out solistes Māras Upmanes-Holšteines, politiķa Mārtiņa Staķa, komiķes Džemmas Sudrabas un daudzu citu lielisku stāstnieku ieraksti no iepriekšējiem “FuckUp Nights Riga” pasākumiem. Tie visi pieejami šeit!

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

Nepalaid garām!

Uz augšu