Pirmās jūlija nedēļas pasākumi Āgenskalna tirgū

TVNET
Āgenskalna tirgus
Āgenskalna tirgus Foto: Kaspars Grosbergs

Šomēnes Āgenskalna tirgus ziņo par rekordlielu pasākumu skaitu. Izņēmums nav arī šī nedēļa, kad tā kalendārā ierakstīti veseli četri pasākumi. Pēc satura un norises laika dažādi, tie uzrunā atšķirīgas auditorijas un vienlaikus sola aizraut ikvienu.

4. jūlijā plkst. 17.00-22.00 tirgus pagalmā notiks pirmais Gruzijas kultūras un garšu festivāls Latvijā "KARTULI VAZI". Festivālu organizē divi tbilisieši – Rubens Panasjans un Mihails Hundadze – un tajā piedalīsies ap desmit no Gruzijas atbraukuši vīndari. Gruzijas garšu restorāns "Alaverdi Riga" cienās ar valsts tradicionālajiem ēdieniem, savukārt koprades virtuvē "RE CEP TE" visa vakara garumā notiks hačapuri un hinkaļu gatavošanas meistarklases. Plkst. 19.00 uz skatuves kāps Gruzijas grupa “Tiflisi”. Gruzīniem raksturīgajā viesmīlībā biļetes cenā iekļauts viss minētais, tostarp neierobežota vīna un ēdiena baudīšana. Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs.

5. jūlijā plkst. 21.00 piektdienas pasākumu cikls "Portāls" vedīs Slāvu tautu dziedājumos kopā ar Artūru Čukuru un Ansi Bētiņu. Pilsētnieki un viesi aicināti pavadīt vakaru ukraiņu, horvātu, maķedoniešu un serbu tautas daudzbalsīgo dziesmu un garīgo dziedājumu skaņās. Dziedājumi tiek izpildīti “baltās balss” manierē, kas nozīmē, ka tie neprasa apskaņošanu vai pavadījumu. Paralēli pasākumam darbosies vakara tirgus, kafejnīcas un terase. Ieeja bez maksas. Pasākumu atbalsta Rīgas dome.

7. jūlijā plkst. 9.00-17.00 tirgus ielūdz uz, iespējams, vasaras gaidītāko tirgu – mazo ražotāju Saldējuma svētkiem! Veldzēties zaļajā tirgus dārziņā aicinās ap 15 mazo uzņēmumu, tai skaitā, "Molberts saldējums", "Rabarbers Saldējums", "Gogelmogels home made ice cream", "Avenei", "Rūjienas Saldējums", "M:I Gelato", "MiniMelts Latvia", SIA Jautrais Ledus, "Grasbergs Saimniecība", "SaldsJums" un citi. Tirgotāji būs padomājuši par ikviena kārumnieka vēlmēm – tirgū būs atrodami gan klasiski piena un krējuma, gan sulas, gelato un arī vegāniskie saldējumi. Savukārt tirgus otrā stāva koprades virtuvē "RE CEP TE" "Skrīveru mājas saldējums" atļaus ielūkoties sava saldējuma tapšanas procesā un aicinās kopā to ne vien pagatavot, bet arī noēst. Lai pieteiktos meistarklasei, jāraksta ziņa uz kultura@agenskalnatirgus.lv. Ieeja un dalība pasākumā bez maksas.

Visbeidzot, 6. jūlijā plkst. 11.00-18.00 un 7. jūlijā plkst. 11.00-17.00 tirgū norisināsies trešais Zīnu un mazo izdevēju festivāls "SĀBRS". Festivālā vienuviet būs iespējams iegādāties un aplūkot dažādu mākslinieku un apvienību veidotos zīnus*, grāmatas, žurnālus un citus izstrādājumus. Paralēli tirgošanai varēs piedalīties mākslinieku vadītās darbnīcās tirgus pagalmā esošajā siltumnīcā. Ieeja bez maksas.

*Zīns ir saīsinājums no vārda “magazine” (angļu val. – žurnāla). Parasti tas ir mazas tirāžas neliela formāta žurnāls, ko publicē pats satura autors. Tā saturs variē no tekstiem par politiku un dzeju līdz komiksiem, fotogrāfijām un zīmējumiem.

Norises vieta – Nometņu iela 64.

Nepalaid garām!

Uz augšu