Īpašie viesi "Laima Rendezvous Jūrmala" festivālā, ko nedrīkst laist garām!

TVNET
Foto: publicitātes

Festivāls "Laima Rendezvous Jūrmala" ik gadu pulcē apmeklētājus no visas Latvijas, piedāvājot bagātīgu programmu trīs dienu garumā. Šogad festivāla saimniece Laima Vaikule sola muzikālu baudījumu visām gaumēm. Piedāvājam iepazīties ar tikai dažiem no īpašajiem viesiem, kas šogad priecēs jūrmalniekus un pilsētas viesus!

Foto: publicitātes

Mūzikas festivālā "Laima Rendezvous Jūrmala", kas no 26. līdz 28. jūlijam norisināsies Dzintaru koncertzālē, pirmās dienas galvenais mākslinieks būs britu popgrupa "Londonbeat".

Viņi savu iespaidīgo mūzikas vēsturi sāka Lielbritānijā, sadarbojoties angļu ģitāristam un trim talantīgiem afroamerikāņu dziedātājiem. Grupa popularitāti ieguva, pateicoties unikālajam R&B, popmūzikas un soula apvienojumam ar moderniem tehno ritmiem.

Viņu slavenā dziesma "I've Been Thinking About You" tika izdota vēl 1991. gadā un ātri vien sasniedza "Billboard Hot 100" un "Hot Dance Music/Club" topu virsotnes. Šie panākumi ne tikai nostiprināja viņu pozīcijas mūzikas industrijā, bet arī pierādīja viņu spēju meistarīgi apvienot klasisko soul skanējumu ar mūsdienu deju mūzikas tendencēm. 2019. gadā, pateicoties sadarbībai ar vācu dīdžeju Klaas, viņu hita remikss atkal nokļuva "Billboard" deju topu pirmajā desmitniekā, apliecinot "Londonbeat" ilgtermiņa aktualitāti un popularitāti starp klausītāju paaudzēm.

Foto: publicitātes

Šogad noslēguma dienas, 28. jūlija, galvenais mākslinieks būs publikas iemīļotais festivāla un Laimas Vaikules draugs Andrejs Makarevičs.

Leģendārās rokgrupas “Mashina Vremeni” nemainīgais līderis Andrejs Makarevičs jau 55 gadus muzicē ar savu grupu. Viņš ir sarakstījis lielāko daļu no 600 dziesmām, kas ir grupas radošajā mantojumā. Grupai ir 23 studijas un desmit koncertieraksti, kā arī dalība neskaitāmos mūzikas festivālos un desmitiem mūzikas balvu un godalgu. Laima Rendezvous festivālā Andrejs Makarevičs uzstāsies bez grupas un dziedās visiem zināmas un iemīļotas dziesmas.

Laima Vaikule ar prieku paziņo: "Es esmu saviļņota par šī gada svētdienas koncerta īpašajiem viesiem. Andrejs Makarevičs ir ne tikai izcils mākslinieks, bet arī tuvs festivāla draugs. Esmu priecīga redzēt arī jaunpienācējus, kuri pievienosies mūsu mūzikas svētkiem. Aicinu visus apmeklēt festivālu un izbaudīt šo neaizmirstamo notikumu!"

Svētdienas koncertā uz skatuves kāps arī slavenā Gruzijas māksliniece Nino Katamadze, kuru festivāla viesi ir īpaši iemīļojuši. Tāpat festivālā pirmo reizi piedalīsies arī poļu mākslinieks Michal Szpak, kurš kļuva slavens pēc dalības Polijas X-Factor un pārstāvēja savu valsti Eirovīzijā 2016. gadā, kā arī talantīgie gruzīnu mākslinieki Nikoloz Rachveli un Stephane.

Svinīgo noslēguma koncertu, protams, papildinās arī vietējie mākslinieki – izcilie Intars Busulis, Jānis Stībelis, Normunds Rutulis, Markus Riva, kā arī neatkārtojamie Musiqq, Citi Zēni un elegantā Marija Naumova.

Foto: publicitātes

Tāpat "Laima Rendezvous Jūrmala" festivāls ar lepnumu piedāvā izcilu jaunu talantu – ekstravaganto Lucky Love, kurš bieži tiek dēvēts par mūsdienu Frediju Merkūriju. Ne tikai viņa vizuālā līdzība ar leģendāro Queen solistu, bet arī dzīves filozofija un mākslinieciskā pieeja padara viņu par īstu sensāciju.

Lucky Love, īstajā vārdā Lūks Brujērs, ir ilggadējais kabarē "Madame Arthur" vadošais mākslinieks, kurš apveltīts ar roka zvaigznes dzīvesprieku un dzejnieka pieticību. Neskatoties uz savu jaunību, viņš jau ir ieguvis bagātu dzīves pieredzi, kas atspoguļojas viņa dziesmu tekstos gan angļu, gan franču valodā. Viņa muzikālo kvartetu veido talantīgi mūziķi no šansona, repa un elektro pasaulēm: Jérémy Châtelain, Prinzly, Paco del Rosso un Nömak. Lucky Love spēks ir apvienot cilvēkus un talantus, kuriem citādi nebūtu bijusi iespēja sastapties. Viņš ir spožs mākslinieks, kas staro uz skatuves, kad spēlē un dzied.

Lūka popularitāte strauji augusi, īpaši TikTok platformā, kur viņa mūzika un tēls ir kļuvuši par iedvesmu un atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti, kas jūtas vientuļi. Viņa daiļrade ir par patiesās identitātes atrašanu un rūpēm par sevi. Lūks, kurš piedzimis bez vienas rokas, uzskata, ka invaliditāte nav šķērslis panākumiem. "Man nevajag protēzi, jo mamma vienmēr ir teikusi, lai par to neuztraucos," viņš ir teicis intervijās.

Lucky Love karjera sākās Parīzē, kur viņš sākotnēji vēlējās kļūt par modeli, taču saskārās ar atteikumiem. Pēc tam, kad viņu nofotografēja Kreigs Makdīns un viņš parādījās uz žurnāla Vogue vāka, mākslinieka karjera uzņēma strauju augšupeju. Tagad Lūks ir ļoti pieprasīts modes nedēļās un uzstājas Gucci, John Galliano un citu slavenu dizaineru modes skatēs. "Mans mērķis bija parādīt, ka cilvēkiem ar trūkumiem nevajadzētu sev teikt: "Es to nespēju", bet gan ticēt sev, lai arī kas notiktu," viņš teica intervijā izdevumam Mad officiel.

Foto: publicitātes

Lai gan leģendārā rokgrupa Bi-2 Laimas Vaikules festivālā uzstāsies pirmo reizi, Latvijas publikai Bi-2 nav jāstāda priekšā. Kopš 1988. gada, kad grupa tika dibināta Bobruiskā, viņi regulāri uzstājas Latvijā, pulcējot tūkstošiem fanu savos koncertos.

Bi-2 ir rets kolektīvs, kura katrs koncerts ir neatkārtojams šovs, kas iekļauj ne tikai specefektus un pārdomātu scenāriju – rokgrupas vizītkarte ir koncerti ar simfonisko orķestri, kas katru reizi apbur ar savu lielumu un skaņas kvalitāti.

Savas karjeras laikā Bi-2 ir guvusi starptautiskus panākumus Austrumeiropas valstīs un saņēmusi daudzus starptautiskus apbalvojumus, tostarp Pasaules mūzikas balvas. 2023. gadā grupas dalībnieki emigrēja uz Izraēlu, turpinot savu muzikālo ceļojumu.

Foto: Konstantin Sednev

Pēc sensacionālās uzvaras Eirovīzijā NEMO pirmo reizi ierodas Latvijā, lai ar savu hitu un vairākām citām kompozīcijām uzstātos festivāla "Laima Rendezvous Jūrmala ’24" otrajā dienā, 27. jūlijā, un turpinātu pārsteigt skatītājus ar savu neatvairāmo harismu un radošo enerģiju! Plānojas arī kopīga dziesma ar festivāla saimnieci Laimu Vaikuli, kas varētu kļūt par festivāla sensāciju.

Biļetes uz festivālu pieejamas visās Biļešu Servisa kasēs.

Nepalaid garām!

Uz augšu