Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Inčukalnā spriedīs par vietējās kopienas iesaisti radošo industriju attīstībā

"radi!" akadēmija darba procesā Liepājā.
"radi!" akadēmija darba procesā Liepājā. Foto: Publicitātes foto

Iniciatīvas "radi!" akadēmija turpina savu ceļojumu pa Latviju, pētot vietējo kopienu sociālo ietekmi uz radošo industriju attīstību. Šoreiz ceļojums ved uz Inčukalna Tautas namu Siguldas novadā, kur otrdien, 9. jūlijā no pl. 14.00 līdz 17.00 notiks klātienes tikšanās.

Iniciatīvas “radi!” mērķis ir palīdzēt attīstīties radošo industriju jomām visā Latvijā un radīt tās no jauna. Katrā no pasākumiem tiek aicināti cilvēki vai organizācijas, kuriem ir kāda sociālā iniciatīva vai ideja, kas varētu saliedēt vietējo kopienu un attīstīt ekonomisko situāciju, iesaistoties tās uzlabošanā.

Katras organizētās tikšanās mērķis ir darboties pie vietējo mazpilsētu radošo industriju attīstības, izmantojot pilsētvides atjaunotni – pilsētas vai tās daļu atjaunošanu, uzlabošanu un attīstīšanu, lai uzlabotu dzīves kvalitāti, ekonomisko aktivitāti un vides ilgtspēju.

"radi!" akadēmijas vadītāja Līva Stūrmane.
"radi!" akadēmijas vadītāja Līva Stūrmane. Foto: fold.lv

Par “radi!” akadēmiju stāsta tās vadītāja Līva Stūrmane: “Pirmsākumi šai iniciatīvai meklējami jau pirms vairākiem gadiem, kad organizējām radošā tūrisma misijas. Šajās misijās meklējam, analizējam un piedāvājam metodes un ietvarus tūrisma piesaistei reģionos.

Ņemot vērā, ka iepriekšējā pieredze bija veiksmīga, esam gatavi ar jaunu sparu doties ciemos uz Latvijas pilsētām, šoreiz pētot sociālās ietekmes nozīmi reģiona attīstībā. Pirmais akadēmijas pasākums norisinājās Liepājā un pulcēja vietējās pašvaldības, nevalstisko organizāciju un radošo industriju pārstāvjus, kā arī “Liepāja 2027” – Eiropas Kultūras galvaspilsētas komandu.”

"radi!" akadēmija darba procesā Liepājā.
"radi!" akadēmija darba procesā Liepājā. Foto: Publicitātes foto

Pasākuma laikā dalībniekiem būs iespēja darboties komandās, kopīgi meklēt risinājumus un ģenerēt idejas, kā uzlabot sabiedrības dzīvi, saliedēt kopienu un strādāt pie ilgtspējīgas attīstības. Pasākumu vadīs Līva Stūrmane, Iniciatīvas "radi!" vadītāja, kopā ar Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Kultūras akadēmijas kopīgās maģistra programmas "Radošās industrijas un izaugsmes menedžments" direktori Ievu Zemīti.

Interesenti dalībai pasākumā tiek aicināti pieteikties šeit.

Gaujas Nacionālā parka tūrisma klastera “Enter Gauja” valdes locekle Santa Ruģēna.
Gaujas Nacionālā parka tūrisma klastera “Enter Gauja” valdes locekle Santa Ruģēna. Foto: tourism.sigulda.lv

Stāsta Gaujas Nacionālā parka tūrisma klastera “Enter Gauja” valdes locekle Santa Ruģēna: "Ieguldot resursus radošo industriju attīstībā un sabiedrības iesaistē, mēs veidojam sabiedrību, kurā ikvienam ir vieta un iespēja attīstīties. Esam ārkārtīgi priecīgi par iespēju uzņemt “radi!” komandu pie mums. Aicinu visus Siguldas novada iedzīvotājus piedalīties pasākumā, lai vairotu kopienas spēku un attīstītu vietējo ekonomiku!"

Pasākums norisināsies 9. jūlijā no 14.00 līdz 17.00 Inčukalna Tautas namā. Nākamā "radi!" akadēmija norisināsies 20. jūlijā Valmieras pusē Baltakmeņu muižā.

Iniciatīvu “radi!” rīko Latvijas Kultūras ministrija sadarbībā ar uzņēmumu “Creativity Lab” un šī gada partneri Latvijas Kultūras akadēmiju. Plašāka informācija pieejama vietnē www.radilatvija.lv.

Nepalaid garām!

Uz augšu