Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO “Zvaigzne Cafe” vasaras pasākumu sēriju iesākusi Grāmatu diena

Šovasar “Zvaigzne Cafe” pagalmā notiks trīs tematiski minifestivāli, kuru laikā radošas aktivitātes, diskusijas, teātra izrāde un meistardarbnīcas palīdzēs ikvienam interesentam izzināt grāmatu, teātra, mākslas un kafijas pasauli.

Sestdien, 6. jūlijā, kopīgi nosvinēta “Grāmatu diena”, 27. jūlijā norisināsies “Mākslas un teātra diena”, bet 24. augustā gaidāma “Kafijas diena”.

“Grāmatu dienas” rīta cēlienā no pl. 11.00 līdz 14.00 mazos lasītājus gaidīja grāmatu autores Zane Zusta un Evija Gulbe, kā arī mākslinieces Linda Lošina un Agija Staka. Viņu vadītajās meistardarbnīcās piedalījās gan bērni, gan vecāki.

Turpmākajā dienas gaitā pl. 15.00 norisinājās diskusija “Ko nelasīšana nodara prātam?”. Diskusiju vadīja rakstnieks, Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Arno Jundze, tajā ar viedokļiem dalījās pusaudžu psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs un aktieris Gerds Lapoška.

Pēc diskusijas arī klausītāji uzdeva jautājumus.

Galvenie secinājumi: ja vēlaties, lai puikas lasa, jālasa ir tētiem un vectēviem. Ļoti ticams, ka to pašu var attiecināt arī uz mammām un vecmāmiņām… Un vēl – nelasīšana kaitē arī nobriedušām smadzenēm! Pētījumi pierāda, ka, jo vairāk cilvēks dzīves laikā ir iemācījies un uzzinājis, jo ilgāk viņa smadzenes spēj normāli funkcionēt.

Vakarpusē “Zvaigzne Cafe” telpās notika "ātrie randiņi" ar latviešu rakstniekiem Ilzi Aizsilu, Leldi Kovaļovu, Gunti Tāleru, Olitu Tidomani, Lindu Nemieru un Ilonu Balodi. Izrādījās, ka sešās minūtēs iespējams uzzināt daudz, un visi dalībnieki solījās nākotnē atkal piedalīties līdzīgā pasākumā!

Grāmatu dienu organizē Apgāds Zvaigzne ABC, tā notiek sabiedrības iesaistes kustības “Restarts lasīšanai” ietvaros ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu.

Dienas izskaņā muzicēja džeza duo: Roberts Martini (saksofons) un Atis Andersons (Hammond ērģeles).

Nepalaid garām!

Uz augšu