Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Drošāk klausīties, stāvot uz vietas. Eirovīzijas zvaigznes Kārija un Josts Kleins izdod dziesmu "TRAFIK!" (3)

Foto: Martin Meissner/Tobias Schwarz/AFP/AP/Scanpix/TVNET kolāža

Ekstravagants duets – somu skatuves mākslinieks Kārija un nīderlandiešu solists Josts Kleins "metuši kauliņus kopā" un izdevuši kopīgu dziesmu "TRAFIK!", kuru papildina satīrisks mūzikas video ar tipiskām situācijām no lielpilsētas automobiļu satiksmes ikdienas. 

1993. gadā dzimušais somu reperis, dziedātājs un dziesmu autors Kārija (Käärijä, īstajā vārdā Jere Mikaels Pohjonens) pārstāvēja Somiju 2023. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā ar dziesmu "Cha Cha Cha", ierindojoties otrajā vietā ar 526 punktiem un ieņemot pirmo vietu skatītāju balsojumā ar 376 punktiem.

Kārijas iespaidīgais šova numurs kombinācijā ar lipīgo melodiju tika novērtēts kā labākais no Zviedrijas, Latvijas un Lietuvas Eirovīzijas skatītāju puses, kā arī ieņēma topu virsotnes trīspadsmit citās valstīs, kļūstot par pirmo dziesmu somu valodā, kas iekļuvusi Apvienotās Karalistes singlu topa pirmajā desmitniekā.

Savukārt Josts Kleins no Nīderlandes nedaudz sašūpoja Eirovīzijas parasti rāmo un mierīgo norisi. Dziesmas "Europapa" izpildītājs tika diskvalificēts no tālākas dalības dziesmu konkursā. Par iemeslu šādam skarbam lēmumam bija mūziķa saķeršanās ar kādu fotogrāfi – plašāks izvērsums par šo incidentu lasāms tīmekļa žurnālā TVNET+

Jāatgādina, ka somu reperi Kāriju darbībā uz skatuves "dzīvajā" varēs novērtēt festivāla "Summer Sound '24" apmeklētāji. Festivāls norisināsies no 2. līdz 3. augustam Liepājā, plašāka informācija un biļetes atrodamas tā tīmekļa vietnē.  

Nepalaid garām!

Uz augšu