Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Ar Bejonses palīdzību uz Balto namu?

Foto: AFP, EPA/SCANPIX

Pēc tam, kad pašreizējais ASV prezidents Džo Baidens paziņoja par izstāšanos no vēlēšanu cīņas, visas pasaules uzmanība ir pievērsta viceprezidentei Kamalai Herisai, kurai Baidens pauda atbalstu kandidēšanai uz prezidenta amatu. Pirmdien, 22. jūlijā, Herisa devās uz savu pirmo oficiālo vizīti viņas kampaņas galvenajā mītnē, un liels bija pārsteigums par fona dziesmas izvēli. 

Herisa ieradās amerikāņu dziedātājas Bejonses (Beyonce) dziesmas "Freedom" pavadījumā. 

Kā vēsta CNN, Herisas komanda saņēma Bejonses pārstāvju atļauju izmantot dziesmu visas viņas kampaņas laikā.

Bejonse, kurai ir stingri noteikumi attiecībā uz viņas mūzikas izmantošanu, visai ātri piekrita Herisas kampaņai. Ziņots, ka viceprezidentes komanda lūdza atļauju izmantot "Freedom" tikai dažas stundas pirms viņas uznāciena.

Noklausies!

Lai gan Bejonse nav oficiāli izteikusies par Herisu, atļauja viņai izmantot "Freedom" kā kampaņas dziesmu liecina, ka Herisai ir superzvaigznes atbalsts.

Tanī pašā laikā Bejonses māte Tīna Noulza svētdien, neilgi pēc Baidena paziņojuma, savos sociālajos tīklos pauda atbalstu Herisas kandidatūrai. "Jauna, jauneklīga, spēcīga enerģija!" tā Noulza, pievienojot foto, kur abas sievietes redzamas kopā. "Noliekot malā ego, varu un slavu, - šī ir lieliska līdera definīcija! Paldies, prezident Baiden, par jūsu darbu un vadību! Kamalu Herisu par prezidenti!" 

Bejonse jau izsenis ir paudusi atbalstu demokrātu kandidātiem.

2013. gadā viņa dziedāja valsts himnu prezidenta Baraka Obamas inaugurācijā. 2016. gadā Bejonse un viņas vīrs reperis Jay-Z piedalījās Klintones priekšvēlēšanu koncertā Klīvlendā, Ohaio štatā, ar viņas fona dejotājām, kas bija tērpušās zilos bikškostīmos, lai godinātu sievieti, kura varēja kļūt par pirmo sievieti ASV prezidenti.

"Es vēlos, lai mana meita uzaugtu, redzot sievieti, kura vada mūsu valsti, un zinot, ka viņas iespējas ir neierobežotas," toreiz sacīja Bejonse. "Un tāpēc es esmu kopā ar viņu."

Dziesma “Freedom”, kurā piedalās Kendriks Lamārs, ir dzirdama Bejonses 2016. gada albumā “Lemonade”.

"Grammy" balvai nominētais ieraksts kļuva teju par himnu daudzās demonstrācijās pēc Džordža Floida nāves 2020. gadā.

Bejonse, kura tiek uzskatīta par vienu no ietekmīgākajām sievietēm mūzikas industrijā, pēdējos gados pievērsusies kantrī mūzikas žanram. HBO jaunākais veikums - "Call Me Country: Beyoncé & Nashville's Renaissance" pēta kantrī mūzikas definīciju, izceļot Bejonses ietekmi, kamēr tumšādainie mākslinieki Nešvilā turpina cīnīties par atpazīstamību.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Uz augšu