Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Tirdzniecības centrā “Spice” izveidots zīmola “FYODOR GOLAN” modes spēļlaukums

Foto: Roberts Blaubuks, t/c “Spice” arhīvs

Modes un dzīvesstila tirdzniecības centra “Spice” Lielajā ātrijā radīta īpaši šai atpūtas zonai veidota telpiska instalācija – zīmola “FYODOR GOLAN modes spēļlaukums (Fashion Playground) 120 kvadrātmetru platībā.

Sapņaini zilā noskaņā jaunizveidotais spēļlaukums aicina apmeklētājus ļauties jaunai pieredzei un, iespējams, piedzīvot ko negaidītu. Laukums veidots kā zīmola retrospektīvās izstādes “Sadursmes harmonija” paplašinājums.

Foto: Roberts Blaubuks, t/c “Spice” arhīvs

Uz laukuma dzīvo kubi, trīsstūri, konusi un citas ģeometriskas figūras un objekti. Tajā ir pat slidkalniņš ar spilvenu baseinu, un tas viss ir apvilkts ar zilu mākslīgo zāli un paklāju. Ekrānos tiek demonstrēti videomateriāli no “FYODOR GOLAN” modes skatēm, bet virs apmeklētāju galvām levitē milzīgi izpletņveida svārki.

Foto: Roberts Blaubuks, t/c “Spice” arhīvs

Par projektu stāsta tā producente Kitija Vasiļjeva:

“Ideja tieši sasaucas ar “FYODOR GOLAN” izstādi “Sadursmes harmonija” Muzeju krātuvē – tā ir neparasta, telpiska pieredze. Lielveikalā ir uzbūvēta jauna vide – taktils spēļu laukums, kur cilvēkiem pavadīt laiku, ļauties jaunam maņu piedzīvojumam un rast atelpas brīdi. Pa to var droši staigāt, uz tā apsēsties, gulēt, sapņot, vērot sevi un citus, ekrānos izzināt vairāk par konkrēto modes zīmolu. Sajust tekstūras un materiālus uz savas ādas – gluži tāpat, kā uzvelkot jaunu apģērbu.”

Foto: Roberts Blaubuks, t/c “Spice” arhīvs

Stāsta zīmola dizainers Fjodors Podgornijs:

“Izstādes turpinājums “Spicē” veido unikālu dialogu ar auditoriju un varbūt savā ziņā arī tā ir sadursme – radot izstādei līdzīgu pieredzi vietā, kur tā parasti netiek sagaidīta. Īstenojot šādu projektu tirdzniecības centrā, mēs konceptuāli veidojam jaunu piedāvājumu – rotaļīgi ienesam profesionālo mākslas un dizaina vidi šajā telpā, paplašinot tirdzniecības centra apmeklējuma pieredzi.”

Foto: Roberts Blaubuks, t/c “Spice” arhīvs

Kitija Vasiļjeva turpina: “Šī ir brīnišķīga iespēja sasniegt jaunu un plašu auditoriju – lielveikala apmeklētāju skaits daudzreiz pārsniedz izstāžu zāļu un muzeju apmeklējuma statistikas datus Latvijā. Es ceru, ka, ieraugot kaut ko tik rotaļīgu, interesantu un aizraujošu, ieinteresēti kļūs arī tie, kuri parasti izstādes neapmeklē, un tieši šīs pieredzes iedvesmoti aizies uz kādu mākslas notikumu klātienē.”

Izstāde “Sadursmes harmonija” Muzeju krātuves telpās, Pulka ielā 8 būs atvērta līdz 1. septembrim. “FYODOR GOLAN” Modes spēļlaukums “Spices” apmeklētājiem būs pieejams līdz augusta vidum.

Par "FYODOR GOLAN"

FYODOR GOLAN ir Londonas modes zīmols, ko 2009. gadā izveidojuši dizaineri Fjodors Podgornijs (Latvija) un Golans Frīdmans (Golan Frydman, Izraēla). Duets guvis pasaules modes profesionāļu atzinību un zīmola kolekcijas izrādītas Londonas, Berlīnes, Singapūras un Šanhajas modes nedēļā.

Dizaineru veikums atspoguļots “Vogue”, “Garage”, “Dazed”, “Financial Times” un citos starptautiskos preses izdevumos. “FYODOR GOLAN” tērpus iecienījušas Madonna, Rianna, Dženifera Lopesa, Ariana Grande un citas pasaules zvaigznes, kā arī virkne Latvijas kultūras personību.

Izstādē “Sadursmes harmonija” aplūkojams “FYODOR GOLAN” daudzveidīgais veikums no 2009. līdz 2022. gadam caur Fjodora Podgornija personīgo skatījumu un pieredzi, apliecinot Latvijas klātbūtni globālā laikmetīgā dizaina un modes procesos.

Uz augšu