Šodienas redaktors:
Krista Garanča

"Positivus" paziņo vēl par divu koncertu atcelšanu (4)

"Positivus" skatuve
"Positivus" skatuve Foto: Krists Luhaers

Globālās IT problēmas radījušas negaidītas izmaiņas arī festivāla "Positivus" programmā, vēsta organizatori. 

Paziņojumā teikts: "Sešpadsmit gadu pastāvēšanas laikā Positivus festivāls līdz šim nebija saskāries ar tik milzīgiem izaicinājumiem kā vakar, kad medijus visā pasaulē pāršalca ziņa par plašajiem IT traucējumiem un to radītajām problēmām starptautisko lidostu, banku un tiešsaistes mediju darbā. Diemžēl globālās IT problēmas radīja negaidītas izmaiņas arī festivāla programmā. Sestdienas galvenā mākslinieka Džeisona Derulo (Jason Derulo) grandiozais šovs šovakar Lucavsalā notiks kā plānots, taču diemžēl

Offset un "Nothing But Thieves" koncerti ir atcelti."

Rīkotāji atklāj, ka vakar līdz vēlam vakaram meklējuši iespēju atrast čarterreisu un atgādāt Offset no Londonas uz Rīgu. "Tiklīdz kļuva skaidrs, ka piektdien atlidot ar speciālu reisu viņam nebūs iespējams, mēs līdz vēlai naktij meklējām iespējas atlidot sestdien. Mākslinieku tehniskais personāls jau vakar bija festivāla teritorijā un gatavs koncertam. Tomēr pats mākslinieks bija tik ļoti noraizējies par savām iespējām nokļūt atpakaļ Amerikā, ka viņi izlēma šovu atcelt," tā pasākuma rīkotāji. 

"Mums tā ir ļoti sāpīga ziņa, jo parasti līdzīgās situācijas mākslinieki paši dara visu iespējamo, lai meklētu jebkādus iespējamos veidus, lai nokļūtu galamērķī un uzstāšanās nebūtu jāatceļ. Jūs noteikti atceraties gadījumu ar Megan Thee Stallion pirms diviem gadiem. Mūsu pieredzē ir bijuši daudzi gadījumi, kur skatītājs nemaz nepamana, kādas pūles ir prasījusi mākslinieku nokļūšana līdz festivālam," turpina organizatori.

Arī sestdienas, 20. jūlija, programmā būs izmaiņas.

Bendžamins Klementains (Benjamin Clementine) uzstāsies vēlāk, jo "Nothing But Thieves" nevarēs ierasties Rīgā.

Grupai bija nepieciešams pārvadāt lielu daudzumu bagāžas, kuru vakardienas globālo IT problēmu dēļ lidostas nespēja uzņemt un pārvadāja pasažierus bez bagāžas. Ar speciāliem līguma reisiem šādu daudzumu bagāžas nav iespējams pārvadāt un nogādāt Latvijā. 

Grupa savā paziņojumā atzīst, ka mēģinājuši visus iespējamos variantus, bet nekādīgi nespēj nokļūt laikā:

"Mēs bijām patīkami satraukti uzstāties Latvijas faniem - teikt, ka esam sarūgtināti, ir nepateikt neko. Ja esat festivālā, baudiet visu iespējamo mūziku, ko jums piedāvā. Cerams, ka mēs jau drīzumā varēsim atgriezties Latvijā!"

Lielvārdes skatuves programmā izmaiņas nav plānotas un visi mākslinieki ir ieradušies Rīgā.

Jau ziņots, ka piektdienas festivāla biļešu īpašnieki drīkst apmeklēt festivālu arī sestdien.

Tēmas

Uz augšu