Jūs visi jau sen to bijāt pelnījuši – podkāsts “Nav divu Tomu” kārtējo reizi ieradies sakārtot ģeopolitisko situāciju un atrisināt neskaidrības. Šoreiz TVNET kultūras redaktors Toms Treibergs un publicists Toms Lūsis ne tikai šķetināja pēdējā laika aktualitātes, bet raidījuma laikā aizvadīja šaha maču.

Kālab tieši šahu, kāds vaicās? Tāpēc, ka ir vairāki sporta veidi, kuri nav iekļauti olimpiskajā programmā, bet tos ir atzinusi Starptautiskā Olimpiskā komiteja. Jebkurā brīdī pēc SOK balsojuma kāds no tiem var tikt iekļauts olimpiskajā programmā. Un starp šiem sporta veidiem ir arī šahs. Turklāt – daiļlēkšanu, breika dejošanu, paukošanu vai moderno pieccīņu būtu ļoti grūti nofilmēt studijā, neraugoties uz abu raidījuma vadītāju spēcīgajām prasmēm šajās disciplīnās.

Vispirms podkāstā par Angliju, kur pēc septiņpadsmitgadīga jaunieša paveiktajām slepkavībām sākušies plaši nemieri. Labēji noskaņotie sociālajos tīklos izplatīja viltus ziņas par to, ka noziegumu pastrādājis kāds nelegālais imigrants, kurš ir musulmanis un nupat ar laivu ieceļojis valstī. Vietējie sāka demolēt mošejas un aizdedzināja vairākas viesnīcas, kurās uzturējušies patvēruma meklētāji.

Kad noskaidrojās, ka noziedznieks tomēr dzimis Anglijā un nāk no kristiešu ģimenes, kas ļoti aktīvi iesaistījusies vietējā draudzē, viņi nez kāpēc nesāka demolēt baznīcas, kas it kā būtu loģisks solis. Tomi centīsies noskaidrot – kāpēc tā?