Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Tīzeris “Nav divu Tomu” olimpiskais duelis

Jau rīt, 16. augustā, TVNET+ lasītājus un skatītājus priecēs podkāsta “Nav divu Tomu” kārtējā epizode. Šī raidījuma aktuālās tēmas – grautiņi Anglijā, Ukrainas iebrukums krievijas teritorijā, kā arī atskats uz nupat aizvadītajām olimpiskajām spēlēm.

TVNET kultūras redaktors Toms Treibergs un publicists Toms Lūsis arī paši ir kaislīgi sporta cienītāji, tāpēc šī raidījuma gaitā par godu olimpiskajām spēlēm viņi aizvadīs kādu sportisku draudzības spēli. Ir vairāki sporta veidi, kuri nav iekļauti olimpiskajā programmā, bet tos ir atzinusi Starptautiskā Olimpiskā komiteja. Jebkurā brīdī pēc SOK balsojuma kāds no tiem var tikt iekļauts olimpiskajā programmā. Un starp šiem sporta veidiem ir arī šahs.

Tomi šķetinās Anglijā notiekošo nemieru un grautiņu cēloņus un to izraisītās sekas, secinot, ka, gluži kā Latvijā, arī viņpus Lamanšam idioti ir abās frontēs, bet viņu sadursmēs lielākais cietējs ir parastais iedzīvotājs.

Tikmēr ukraiņu spēki ieņēmuši daļu krievijas teritorijas, par ko šajā pārraidē neviens negrasās slēpt prieku. Ukraiņi varonīgi cīnās, bet parastais krievijas iedzīvotājs tikmēr ir absolūtā neizpratnē – viņš taču jau gadiem atbalstījis “speciālo militāro operāciju”, kā gan tas nākas, ka tagad kāds ar ieročiem staigā gar pašu namdurvīm?

Bet noslēgumā, protams – olimpiskās spēles un Latvijas sniegums tajās. Raidījuma veidotāji pārspriedīs savus mīļākos olimpiādes notikumus, kā arī centīsies izlemt, kurā sporta veidā sāktu trenēties gadījumā, ja viņiem obligāti būtu jāpiedalās nākamajās olimpiskajās spēlēs. Treibergs droši vien sāktu trenēties tāllēkšanā vai “trīssolītī”, kamēr Lūša izvēle kristu uz golfu vai sinhrono peldēšanu. Vai mākslas vingrošanu.

Kurš no abiem Tomiem uzvarēja šaha duelī? To uzzināsiet jau rīt. Bet tikmēr iepriekšējo sēriju var noskatīties šeit.

Nepalaid garām!

Uz augšu