Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Slavenas mammas pulcējas Annas Pannas pavārgrāmatas atvēršanas burziņā

Anna Birmane, kas tautā pazīstama kā Anna Panna, kopā ar savu septiņgadīgo meitu Hannu laidušas klajā jaunu pavārgrāmatu bērniem – “Mana pirmā pavārgrāmata”. Apskati foto no grāmatas atvēršanas burziņa!

Zinot, cik ļoti bērniem patīk pašiem darboties virtuvē, Anna un Hanna Birmanes grāmatā iekļāvušas pārbaudītas receptes, kas noderēs gan brokastu, pusdienu un launaga gatavošanai, gan svētkiem ar dažādiem našķiem.

Nu jau ceturtās pavārgrāmatas autore Anna Birmane atzīst, ka vecākajai meitai Hannai ēdiens dažkārt neiet pie sirds, taču viens no veidiem, kā viņu ieinteresēt, bija ļaut piedalīties gatavošanā. Bērna prieks par paša izceptiem cepumiem, picu vai izdekorētu kūku ir neizmērojams, un tāpēc vien ir vērts ļaut bērniem izpausties virtuvē. Lai bērnu ceļš kulinārijas pasaulē būtu vieglāks, Anna ar meitu apkopoja ģimenē mīļākās receptes, kas būs pa spēkam arī citiem bērniem – lieliem un maziem:

“Es vēlējos radīt grāmatu, kas būtu ne tikai informatīva, bet arī iedvesmojoša. Lielākā daļa cilvēku mēdz apsvērt ēdienu gatavošanu kā sarežģītu procesu, tomēr es gribu pierādīt, ka tas var būt patiešām vienkārši un jautri.”

Recepšu saturs papildināts ar krāsainiem un atjautīgiem ilustratores Līvas Vilnītes-Panteļējevas zīmētiem uzdevumiem, ko bērniem pašiem izpildīt, kamēr cepas kūka vai dziest karstmaizītes.

Grāmatas atklāšanas svētkos, kas notika ģimenēm draudzīgajā kafejnīcā “Mr. Bunny”, Anna un Hanna svinīgi prezentēja jauno veikumu. Uz grāmatas atklāšanas svētkiem bija ieradušies tuvākie Annas draugi, atbalstītāji, ģimene un arī grāmatas veidošanas komanda. Pasākumā bija iespēja ne tikai iegūt parakstu no autorēm svaigi drukātajās grāmatās, bet arī pagaršot dažādus gardumus, kas tapuši no grāmatas atbalstītāju produktiem.

“Ir cilvēki, kuriem deg acis par savu ideju, un Anna viennozīmīgi ir viens no tiem. Viņas idejai nevar nenoticēt, tāpēc nebija divu domu par šīs grāmatas izdošanu. Ceram, ka šī grāmata iedvesmos mazos kulinārus un ēst gatavošana kļūs par sirdslietu daudziem bērniem Latvijas ģimenēs,” atzina izdevniecības TAPT vadītāja Liene Vilnīte.

Uz augšu